Professionals i usuaris s'han manifestat conjuntament | Laia TR

 

Usuaris i professionals de la salut es van concerntrar davant dels CAP de Serraparera i Canaletes de Cerdanyola, el passat 30 de juny. Més d'un centenar de persones es van manifestar davant les retallades que s'han produït en els úiltims anys en salut, i que al CAP de Serraparera han afectat, concretament, a 16 persones entre personal mèdic, d'infermeria i administratiu.

 

 

L'objectiu de la mobilització va ser, segons explica Maribel Rodríguez, “que es reverteixin les retallades aplicades durant els últims anys i es tanquin les portes a més privatitzacions”. Rodríguez, membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet, va indicar que “l'atenció primària que s'ofereix als CAP és la porta d'entrada al sistema sanitari, per tant, si falla el sistema sanitari, la gent ha de recórrer a les urgències hospitalàries i tot es col·lapsa”. 

 

 

El personal va destacar que la retallada de 5 membres d'infermeria, 7 d'admissions i 4 integrants de l'equip mèdic havia provocat una sobrecàrrega de feina que afectava l'atenció a l'usuari.

 

 

La convocatòria va ser per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Rebel·lió Atenció Primària, la FoCAP, l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC).