Representants del Pacte Local pel Referèndum a Cerdanyola | Cedida

 

 

  

El Pacte Local Pel Referèndum de Cerdanyola del Vallès, en la seva reunió plenària del 9 i 29 de juny, va fer una valoració molt positiva de les activitats realitzades fins ara. El col·lectiu va posar en relleu la importància d'haver aconseguit fer confluir un espai social molt ampli, tant de forces polítiques com d'entitats i ciutadans.

 

 

Concretament, 42 entitats i 2.400 cerdanyolencs han donat suport al pacte local de forma presencial. A més, els seus representants han manifestat “ens consta que en són moltes més les que s'han adherit via web directament al pacte”.

 

 

  

L'espai que s'ha creat al voltant del Pacte Local a Cerdanyola ha estat capaç d'aglutinar ideologies, praxis polítiques i visions diferents i ha propiciat un debat intens, saludable i reivindicatiu sense precedents en el nostre entorn. En aquest sentit, la plataforma ha traslladat al Pacte, d'àmbit nacional, que “creiem que ara més que mai, cal mantenir el Pacte Nacional pel Referèndum i la seva implantació territorial a través dels diversos Pactes Locals, per seguir desenvolupant activitats, demanant adhesions i portant a terme tantes accions com sigui necessari per defensar el Dret del Poble Català a decidir el seu futur”.

 

 

 

Des del Pacte Local a Cerdanyola volen assegurar la celebració i execució del referèndum a Cerdanyola, “amb totes les garanties necessàries perquè esdevingui efectiu”. És per aquest motiu que ja han avançat que prepararan un gran acte transversal a principis de setembre.

 

 

 

  

Finalment, han denunciat les actuacions de l'Estat espanyol en contra de la voluntat democràtica del poble català i dels seus dirigents polítics i veïnals a través de la judicialització de la política, la intimidació amb l'aparell de l'Estat i totes les amenaces que traslladen a l'opinió pública. La seva postura, “no tenim por, no ens deixarem intimidar, donarem una resposta pacífica, serena, democràtica i ferma”.