El fracàs de la bandera

by | jul. 6, 2017 | Opinió

Punt d’informació de l’EMD Foto: J. Tardós

Quan un objectiu no assoleix l’èxit, i de molt, se’n diu un fracàs.

Tristament a Bellaterra tenim un primer exemple de participació ciutadana que ha esdevingut un fracàs. Sabem que hi ha 2.743 persones empadronades. En data 4 de maig de 2016, l’EMD de Bellaterra va obrir la plana web bellaterraparticipa.cat a on els ciutadans s’havien d’inscriure si volien votar diferents qüestions d’actualitat. Encara que els nostres noms i dades ja figurin al padró, calia tornar-se a inscriure per votar. Malgrat haver invertit no només diners, sinó molt temps i recursos, a data actual el portal bellaterraparticipa.cat només té 372 inscrits. Clarament es pot veure que és un minso 13,56% del total.

L’EMD s’ha bolcat en una bandera inútil. Segons el decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d’ens locals de Catalunya, un municipi pot tenir tant un escut com una bandera o, fins i tot, un emblema. Segons llei. Cal recordar, però, que Bellaterra no és municipi i, per tant, no necessita cap bandera.

En el vídeo de l’EMD de data 21 de juny de 2017 amb el titular ‘Ja tenim la bandera de Bellaterra‘, s’explica que de les 372 persones inscrites, han votat només 168. És a dir, un 6,12% del total.
 

Votants de la bandera de Bellaterra


 

D’aquestes 168 persones, 87 han votat l’opció guanyadora: l’opció 2.
 

Vol dir, per tant, que 87 persones d’un total de 2.743 habitants – un 3,17 % – han triat una bandera que, a més, no necessitem.

S’entén clarament que és un fracàs. Això sí, l’EMD pagarà 150 € a la persona que ha fet el disseny i ha pagat el jornal de matí i el jornal de tarda a les persones que atenien en el punt d’informació instal·lat a la plaça del Pi durant una setmana. També ha pagat el muntatge i desmuntatge del punt d’informació i tota la publicitat que ha comportat. Esperem que l’EMD millori en les properes consultes. 
 

El que no se sap és quin nom té quan es barregen grans dosis de vergonya i de fracàs.

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: