El fracàs de la bandera

by | jul. 6, 2017 | Opinió

Punt d’informació de l’EMD Foto: J. Tardós

Quan un objectiu no assoleix l’èxit, i de molt, se’n diu un fracàs.

Tristament a Bellaterra tenim un primer exemple de participació ciutadana que ha esdevingut un fracàs. Sabem que hi ha 2.743 persones empadronades. En data 4 de maig de 2016, l’EMD de Bellaterra va obrir la plana web bellaterraparticipa.cat a on els ciutadans s’havien d’inscriure si volien votar diferents qüestions d’actualitat. Encara que els nostres noms i dades ja figurin al padró, calia tornar-se a inscriure per votar. Malgrat haver invertit no només diners, sinó molt temps i recursos, a data actual el portal bellaterraparticipa.cat només té 372 inscrits. Clarament es pot veure que és un minso 13,56% del total.

L’EMD s’ha bolcat en una bandera inútil. Segons el decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d’ens locals de Catalunya, un municipi pot tenir tant un escut com una bandera o, fins i tot, un emblema. Segons llei. Cal recordar, però, que Bellaterra no és municipi i, per tant, no necessita cap bandera.

En el vídeo de l’EMD de data 21 de juny de 2017 amb el titular ‘Ja tenim la bandera de Bellaterra‘, s’explica que de les 372 persones inscrites, han votat només 168. És a dir, un 6,12% del total.
 

Votants de la bandera de Bellaterra


 

D’aquestes 168 persones, 87 han votat l’opció guanyadora: l’opció 2.
 

Vol dir, per tant, que 87 persones d’un total de 2.743 habitants – un 3,17 % – han triat una bandera que, a més, no necessitem.

S’entén clarament que és un fracàs. Això sí, l’EMD pagarà 150 € a la persona que ha fet el disseny i ha pagat el jornal de matí i el jornal de tarda a les persones que atenien en el punt d’informació instal·lat a la plaça del Pi durant una setmana. També ha pagat el muntatge i desmuntatge del punt d’informació i tota la publicitat que ha comportat. Esperem que l’EMD millori en les properes consultes. 
 

El que no se sap és quin nom té quan es barregen grans dosis de vergonya i de fracàs.

Vols llegir més…?

“L’ecosistema del foc”

“L’ecosistema del foc”

Sovint veiem els incendis com un element negatiu, artificial, origen de destrucció i pèrdua de riquesa biològica. Però el cert és que el foc és un element més de la natura, com ho són la terra, l’aire i l’aigua. Els incendis forestals existien abans que els humans, i no només han contribuït a l’evolució de les espècies, sinó que podem dir que són font de diversitat.

“Consells per un estiu més sostenible”

“Consells per un estiu més sostenible”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: