Homenatge a Alfons Banda en l'inici del Curs d'Estiu de la Unipau | C.Caballé

 

 

La XXXIIa edició del Curs d'Estiu de la Universitat de la Pau, Unipau, ha arrencat aquest dijous, 6 de juliol, amb el tradicional acte inaugural de les sessions al Centre Borja. Un acte que enguany ha estat marcat per l'atorgament de la primera Menció de Reconeixement Frederic Roda al desaparegut Alfons Banda, fundador i expresident de la Fundació per la Pau. D'aquesta manera s'ha volgut reconèixer la seva gran tasca com a educador, divulgador i activista per la pau.

 

Joan Botam ha estat l'encarregat de presentar el nou reconeixement de la Unipau i l'Institut Víctor Seix, que anualment des de la seva creació (1967) ja atorga el Memorial Joan XXIII per la Pau reconeix per la trajectòria de persones compromeses amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà.

 

“És una menció que porta el nom de Frederic Roda, qui tenia el carisma de la creació, la inquietud i la recerca”, ha remarcat Botam, afegint que “és una menció que arriba des d'un esperit que aporta la creativitat, i va a Alfons Banda, que aporta la pedagogia; una persona que tocava de peus a terra”.

 

Després de glossar la figura de Frederic Roda, Antoni Soler, actual president de FundiPau, ha presentat la figura de l'homenatjat, destacant la seva dimensió humana, intel·lectual i realitzadora, que es va veure plasmada en els seus principals àmbits d'actuació, l'educació i la pau.

 

El reconeixement a la seva tasca vers l'educació per la pau l'ha recollit la seva vídua, Àngela Roca. Emocionada, ha recordat alguns dels trets més destacats de Banda, “el seu compromís ètic vers la persona; el seu entusiasme vital i capacitat per contagiar-lo; i la fidelitat vers les persones i institucions amb les quals col·laborava”.

 

“Pensava en què diria l'Alfons davant la situació que estem vivint, i crec que seria que és urgent seguir treballant per la pau, i que l'educació és el camí”, ha clos.

 

  

 

 

 

 

Tret de sortida al Curs d'Estiu de la Unipau

 

Moment en que la vídua de Banda rebia el reconeixement | Cedida