Beaumont va presentar tres mascotes diferents | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

El 29 de gener de 1988 l’executiva del Comitè Olímpic Organitzador Barcelona 92 va anunciar que el Cobi de Javier Mariscal seria la mascota dels Jocs de Barcelona. L’autor va ser guardonat amb 2,5 milions de pessetes i va veure com el seu disseny apareixia per tots els racons de Barcelona. L’elecció, però, hagués pogut ser diferent ja que el Cobi va guanyar el concurs per tan sols cinc vots. Només cinc artistes van poder presentar disseny: Mariscal, Fernando Amat, Francesc Capdevila, Francesc Petit i Peret i el cerdanyolenc Àngel Beaumont.

 

 

Ara, en commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics, el Museu d'Art de Cerdanyola mostrarà diversos dibuixos de les tres propostes que Ángel Beaumont va presentar. Per crear-les, es va inspirar en les anelles olímpiques, en el drac del Parc Güell de Gaudí i en l’art de Joan Miró.