El govern municipal ha reaccionat al fort augment de mobles i andròmines abandonats als carrers  durant les darreres setmanes. Qui els deixi sense avisar a l'administració s’exposa a partir d’ara a rebre la multa més alta que permeten les ordenances municipals. A més a més, haurà de pagar les despeses que generi la recollida d'aquests mobles per part dels equips municipals.

 

 

Segons l’Ajuntament, durant el mes de juny s'ha registrat un elevat nombre d’abandonaments de mobles als carrers. La primera setmana van ser 91, la segona, 155, la tercera, 179 i la quarta, 154. Pel que fa al pes, s’han portat a l’abocador de Gavà 28.360 kg de mobles i andròmines retirats dels carrers, una quantitat que també ha augmentat respecte a altres mesos.

 

 

El cos d’agents de la Policia Local i els inspectors municipals d'Espais Públics, amb el suport dels Agents Cívics, s'encarreguen de detectar els mobles abandonats. També s'han habilitat més mitjans per retirar-los dels carrers. S’ha instaurat un nou servei que reforçarà l’habitual de dilluns a divendres amb dos equips – matí i tarda – les nits de divendres i dilluns, dies de màxima incidència d'abandonaments de mobles al carrer.

 

 

El govern municipal recorda que posa a disposició de la ciutadania un servei de recollida gratuïta de mobles. L'únic que cal fer és trucar al telèfon 935 808 888, comunicar-ho i quedar d'acord en el punt on s'han de deixar els mobles perquè l'equip encarregat els reculli. Qui vulgui pot portar-los a la deixalleria, on podrà deixar-los sense problemes.