L’Arxiu Nacional publica la llista dels represaliats pel franquisme

by | jul. 10, 2017 | Al Dia

La llista de represaliats pel franquisme sha fet publica | ANC

 

 

 

L’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC),  ubicat a Sant Cugat, ha publicat aquest divendres, 7 de juliol, la llista de 66.590 persones i 15 entitats a les quals es va instruir un procediment judicial militar durant la dictadura franquista. La publicació respon a l’aplicació de la llei de reparació jurídica de víctimes del franquisme, aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de juny.

 

 

La norma encarrega a l’ANC a fer pública una relació de les persones a les quals es van instruir procediments judicials militars (consells de guerra, diligències prèvies i similars). La Llei també autoritza a actualitzar la llista si l’Arxiu Nacional té coneixement de l’existència de processos que no s’han inclòs en la relació inicial. La llista presenta les víctimes ordenades alfabèticament: 66.590 són persones físiques i 15 són persones jurídiques. Hi ha persones a les quals es va instruir més d’un procediment.

 

 

  

La relació inclou cognoms i nom de la persona represaliada, sexe, tipus de procediment (consell de guerra, diligències prèvies o similars), número de causa, data d’inici de la causa, data d’aprovació de la sentència o altra resolució, pena imposada i commutació o l’indult demanat. S’hi indiquen les persones que van ser executades.

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: