El Rafa és qui mira absolutament tots els curts que s'envien al Fantosfreak i fa una primera tria | Cedida

 

 

 

El director del Fantosfreak, Rafa Dengrà, va néixer l’any 1974 i es va fer gran al barri del centre. L’educació primària la va cursar al Col·legi Montserrat, però en canvi va anar a fer batxillerat i COU al Col·legi Viaró de Sant Cugat. La docència en els valors catòlics i la vinculació del centre amb l’Opus Dei no sembla que hagi fet del Rafa una persona gaire devota. “Sorties o mig capellà o cagant-te en Déu”, explica rient. Com treia bones notes va començar la carrera d’arquitectura, però no la va acabar. El seu lloc el va trobar al Casal de Joves, on va començar a col·laborar i va acabar treballant-hi com a tècnic de joventut de l’Ajuntament. Amb perspectiva, creu que hagués hagut d’estudiar algun grau d’audiovisuals, ja que tot el que ha après ha estat per si mateix.

 

 

 

A principis de segle en Rafa ja va ser protagonista del TOT Cerdanyola. Recorda com la revista va publicar una notícia que el presentava com l’últim objector de consciència de Cerdanyola. A canvi de no fer ‘la mili’ va haver de fer un servei social al Casal de Joves. Allà va començar a involucrar-se en una associació de producció audiovisual que es deia 'Toro Polaco sobre Nube Negra', que després es va passar a dir Fantoscope i, finalment, es va convertir en Fantosfreak.