Pilona amunt, pilona avall

by | jul. 13, 2017 | Opinió

 

 

En l’últim número de l’òrgan de propaganda de l'EMD de Bellaterra apareixen informacions força interessants.

 

 

Una fa referència a l’aplicació de la mesura cautelar de baixar les pilones del Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels monjos) que ha ordenat el jutge a petició del nostre Ajuntament. Vull dir-vos d’antuvi que, de sempre, he estat en contra de les pilones perquè crec que privatitzen un espai que pertany a tots els ciutadans. Bellaterra no es una urbanització privada i la insistència de l'EMD de posar-les es contradiu amb la idea de poble que tant enarboren. 

 

 

Un poble? Un poble amb pilones? Ja és cas! Però aquest no és el cas (i valgui la redundància). Del que us vull parlar és de que a la nostra EMD se li hagi passat pel cap (i cito l’article) “talla el carrer com a mesura de seguretat vial.” Quin disbarat! 

 

 

Primer de tot, el que ha de fer una entitat pública és respectar una decisió judicial i, en segon lloc, no confrontar la decisió amb una amenaça que, ni és legal ni justificada. A més, fonamentada en un estudi viari molt poc rigorós. 1.000 vehicles en 1 hora? és a dir, un vehicle cada 3,6 segons. Qui s’ho creu això? Tots coneixem aquest vial i tots sabem que això no passa. I, parats a pensar, algú ha pensat amb els veïns que viuen al llarg de la BV-1414, és a dir: carretera de Sabadell, carrer del Film, Avinguda Marcet, plaça del Pi, Avinguda Bartomeu, Avinguda Biza…

 

 

El problema de la circulació per Bellaterra no es resoldrà fins que es solucioni la connexió de la C-58 amb la B-30, i la AP-7, fins que no es faci una rotonda com Déu mana a la cruïlla de la B-30 amb la BV-1414, i també, i per acabar, fins que no es faci un PIOV (Pla Integral d’Ordenació Viària) amb gent experta i del qual ja en parlàvem fa una colla d’anys en un programa polític elaborant per un grup de veïns de Bellaterra.

 

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: