Pilona amunt, pilona avall

by | jul. 13, 2017 | Opinió

 

 

En l’últim número de l’òrgan de propaganda de l'EMD de Bellaterra apareixen informacions força interessants.

 

 

Una fa referència a l’aplicació de la mesura cautelar de baixar les pilones del Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels monjos) que ha ordenat el jutge a petició del nostre Ajuntament. Vull dir-vos d’antuvi que, de sempre, he estat en contra de les pilones perquè crec que privatitzen un espai que pertany a tots els ciutadans. Bellaterra no es una urbanització privada i la insistència de l'EMD de posar-les es contradiu amb la idea de poble que tant enarboren. 

 

 

Un poble? Un poble amb pilones? Ja és cas! Però aquest no és el cas (i valgui la redundància). Del que us vull parlar és de que a la nostra EMD se li hagi passat pel cap (i cito l’article) “talla el carrer com a mesura de seguretat vial.” Quin disbarat! 

 

 

Primer de tot, el que ha de fer una entitat pública és respectar una decisió judicial i, en segon lloc, no confrontar la decisió amb una amenaça que, ni és legal ni justificada. A més, fonamentada en un estudi viari molt poc rigorós. 1.000 vehicles en 1 hora? és a dir, un vehicle cada 3,6 segons. Qui s’ho creu això? Tots coneixem aquest vial i tots sabem que això no passa. I, parats a pensar, algú ha pensat amb els veïns que viuen al llarg de la BV-1414, és a dir: carretera de Sabadell, carrer del Film, Avinguda Marcet, plaça del Pi, Avinguda Bartomeu, Avinguda Biza…

 

 

El problema de la circulació per Bellaterra no es resoldrà fins que es solucioni la connexió de la C-58 amb la B-30, i la AP-7, fins que no es faci una rotonda com Déu mana a la cruïlla de la B-30 amb la BV-1414, i també, i per acabar, fins que no es faci un PIOV (Pla Integral d’Ordenació Viària) amb gent experta i del qual ja en parlàvem fa una colla d’anys en un programa polític elaborant per un grup de veïns de Bellaterra.

 

 

 

Vols llegir més…?

“L’ecosistema del foc”

“L’ecosistema del foc”

Sovint veiem els incendis com un element negatiu, artificial, origen de destrucció i pèrdua de riquesa biològica. Però el cert és que el foc és un element més de la natura, com ho són la terra, l’aire i l’aigua. Els incendis forestals existien abans que els humans, i no només han contribuït a l’evolució de les espècies, sinó que podem dir que són font de diversitat.

“Consells per un estiu més sostenible”

“Consells per un estiu més sostenible”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: