(d'esquerra a dreta) Representants de l'Associació Catalana de Drons, Alu, Miquel, Javi i Òscar López | J. Tardós

 

 

 

  

  

Ens desplacem a una esplanada a Sant Joan, al costat de Bellaterra, on fan una exhibició de vol amb Drons. Parlem amb Òscar López, Alu, Miquel i Javi que són membres de l'Associació Catalana de Drons i Afins, nom comercial XDrom (www.xdron.org) amb el lema “Volem amb sentit comú”.

 

 

 

 

  

Bon dia Òscar i gràcies per atendre'ns. Quan va néixer XDrom?

  

XDrom va néixer arran del buit legal que tenim per fer volar Drons. La Federació d'Aviació no ens té en compte. Necessitem unir-nos per fer una normativa i assessorar els interessats en els Drons. Com volar, on volar i fer-ho bé, per exemple.

 

 

 

 

 Quants associats teniu actualment?

 

Actualment, en el període de dos mesos que existim, tenim 35 associats

 

 

 

  

Això vol dir que la xifra encara es pot disparar no?

  

Sí, i tant. Efectivament.

 

 

 

 

  

Crec que és la primera sortida oficial que feu i heu triat Bellaterra. Per què Bellaterra?

  

La setmana passada vàrem venir aquí a fer proves i ens va agradar molt. No molestem ni fem mal a ningú, ni a l'entorn natural i tampoc ens molesten a nosaltres.

 

 

 

 

 Passem a coses tècniques. Els Drons tenen diferents mides. Quina funció i autonomia tenen? A quina alçada poden arribar?

  

Tenim Drons de carreres que els hi diem Racers, que fan de 180 a 250 mil·límetres i agafen una velocitat d'entre 160 – 180 km/h. El reglament de carreres no ens deixa volar a més de 14 metres d'alçada. Només podem volar en circuit, fer eslàloms entre banderes, passar per portes, fer alguna pirueta i tornar a començar. Després tenim els de filmació, càmeres 2 K i filmació professional estabilitzada. Això vol dir que el Dron gira i la càmera sempre està estabilitzada.