[EMD 7 anys] “De zona residencial a poble”

by | jul. 20, 2017 | Opinió

Chus Cornellana, presidenta de Fòrum Bellaterra | Cedida

 

 

 

  

Chus Cornellana

Presidenta de l'Associació Fòrum Bellaterra

 

 

  

Era el mes d'abril de 1979, fa quasi 40 anys, quan vam arribar a Bellaterra. Vivíem a Barcelona, però volíem que el nostre fill, Toni, creixés fora de la gran ciutat a prop de la natura, en una zona residencial, a ser possible, ben comunicada amb Barcelona on el pare, Antonio Cáliz i jo exercíem de metges a l'Hospital de Sant Pau, i prioritàriament buscàvem per ell una escola catalana amb un sistema educatiu modern. Això ens va dur a Bellaterra.

 

 

  

  

La sensació dels primers anys era de vacances continuades, els nens jugaven lliures, la ginesta groga ens envoltava pels camps, a l'Escola Tagore, ara Ramon Fuster, els petits tenien un hortet on sembraven les llavors i veien com sortia i creixia la planta. Els ensenyaven a pensar més que memoritzar, sabien què era Catalunya, els companys de classe eren els seus veïns.

 

 

 

  

Només hi havia dos llocs “socials” el colmado de la Sra. Cases i el Club. Sortosament, érem joves i fèiem moltes festes, grans festes a les cases. En molts cercles hi havia una inquietud intel·lectual que ens feia entrar en camps multidisciplinaris i enriquidors. La Universitat Autònoma també aportava.

 

 

 

  

A Bellaterra l'afició per la bici i les motos és quasi congènita, els nois aviat et demanaven per fer motocròs o trial, i recórrer el “camí dels pous”, els boscos cap a Sant Quirze.

  

 

 

A mesura que passaven els anys, érem conscients que necessitàvem quelcom més, i així va arribar “El Musical”, l'ampliació del Club, la farmàcia, perruqueria, Taller de Viatges, papereria, el Sorghum, i el Condis… gran punt de trobada, no massa científic però parles amb els veïns mentre fas la compra. 

  

 

 

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

“Consells per un estiu més saludable”

“Consells per un estiu més saludable”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

Tenim una munió de problemes per resoldre a Catalunya, començant per la mateixa supervivència com a poble amb trets propis però, entre aquests problemes, la pervivència del català, el nostre idioma, en aquests moments resulta clau. No dic res de nou. Qui no ho vegi així, segurament tampoc li deu preocupar gaire el tenir una identitat pròpia dins l’aglomerat dels pobles europeus.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: