El govern de Toni Morral va construir 3 aparcaments soterrats que mai no van ser rendibles per la crisi econòmica. | Laia Tardós

 

 

 

Indubtablement l’actual legislatura municipal serà recordada per la gran fragmentació al plenari i la inestabilitat política. Més enllà d’això, a grans trets durant el mandat de Carles Escolà les principals qüestions a resoldre estan sent la municipalització del poliesportiu Guiera, la construcció o no d’un crematori i la dissolució de ‘Cerdanyola Aparca’. Un cop encarrilada la solució del cas Guiera, l’Ajuntament té ara a les mans acabar amb l’empresa mixta que gestiona els aparcaments soterrats del centre, l’avinguda Primavera i la plaça Constitució (Banús). L’origen del problema el trobem el 2004, quan el govern de Toni Morral va decidir construir tres pàrquings soterrats a Cerdanyola que van acabar de construir-se el 2007. El problema va ser que aquell mateix any va començar la crisi econòmica i les places d’aparcament no es van vendre com s’havia previst.

 

 

Segons han confirmat en exclusiva fonts de l’Ajuntament al TOT, s’ha arribat a un acord definitiu entre el govern i ‘Toro Construcciones y Obras SL’ per liquidar i dissoldre l’empresa mixta ‘Cerdanyola Aparca’. La societat està ara per ara conformada a parts iguals per capital privat, ‘Toro Construcciones y Obras’, i capital públic a partir de l’empresa municipal ‘Cerdanyola Promocions’. L’acord consistiria en la sortida de ‘Toro Construcciones y Obras’ de l’accionariat de ‘Cerdanyola Aparca’, de manera que l’empresa seria només de la societat municipal ‘Cerdanyola Promocions’. Un cop feta aquesta operació, el govern proposarà al ple la fusió per absorció de ‘Cerdanyola Aparca’ dins de ‘Cerdanyola Promocions’. Si tot surt segons preveu el govern, el 2018 començaria amb el problema ja resolt.