Estació de Sabadell Nord en una visita el passat mes de juny. | David B.

 

 

 

Les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord, entraran en funcionament aquest dijous 20 de juliol. Després de la inauguració del darrer tram del perllongament del Metro del Vallès que es farà a les deu del matí amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat dels regidors del consistori, s’iniciarà l’activitat en les instal·lacions.

 

 

El president de la Generalitat, el conseller i l’Alcalde visitaran les instal·lacions acompanyats pel president de FGC, Enric Ticó, i el president d’Infraestructures de la Generalitat, Joan Jaume Oms, entre altres personalitats. Validaran el bitllet a l’estació ‘La Creu Alta’, visitaran les instal·lacions i batejaran el tren que farà el viatge inaugural, que portarà el nom de Muriel Casals. Baixaran a l’estació ‘Sabadell Parc del Nord’, on faran els parlaments inaugurals.

 

 

El nou tram compta amb 3,7 quilòmetres de doble via i té cotxeres a Ca n’Oriac. Els combois trigaran sis minuts a fer tot el recorregut des de ‘Plaça Major’ fins a la darrera estació, ‘Sabadell Parc del Nord’, dos minuts entre estació i estació. Amb l’entrada en funcionament el passat mes de setembre de les estacions, ‘Can Feu – Gràcia’ i ‘Plaça Major’, els ciutadans podran anar del nord de Sabadell fins al castell de Can Feu en vuit minuts. Es mantenen els horaris habituals de Sabadell Plaça Major i Can Feu – Gràcia.