El regidor d'ERC, Daniel Mallén, i la portaveu d'ERC a Cerdanyola, Helena Solà, davant d'un dels pàrquings | Laia TR

 

 

 

El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC Cerdanyola), representats pels abans regidors a govern, Helena Solà i Daniel Mallén, no comparteixen la solució proposada pel govern de Compromís per Cerdanyola referent a liquidació de l'empresa mixta Cerdanyola Aparca.

 

  

  

Tal com avançava el TOT, la Junta General de Socis de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions es va reunir el passat dimecres 19 de juliol amb l'objectiu de discutir l'absorció per part de l'empresa municipal de Cerdanyola Aparca.

 

 

  

  

La proposta va quedar aprovada amb els vots a favor dels regidors de CxC, PDeCAT, ICV-EUiA i el regidor No adscrit. No obstant això, Esquerra ha avançat que no avalarà un repartiment d'actius al 50% perquè, segons calculen, malgrat crear-se com a societat mixta amb aportacions a parts iguals entre el soci privat – Toro Construcciones y Obras S.L. – i l'ajuntament, finalment el consistori hauria assumit, com a mínim, el 62%.

 

 

  

  

Cal recordar que aquesta qüestió va ser el detonant del trencament de govern entre CxC i ERC. L'origen, un informe de la secretària municipal que alertava d'”eventuals il·lícits penals”, en relació a la liquidació de Cerdanyola Aparca, el gener de 2017. Ambdues formacions van portar l'informe a fiscalia, en el cas de CxC, acompanyat per 3 d'altres, i ERC va abandonar el govern.

  

 

 

 

En números aproximats i extrets d'un últim informe de secretaria, segons ERC, l'Ajuntament hauria aportat 4 milions i Toro 2 milions i mig d'euros, una diferència que hauria de compensar la constructora ingressant una mica més d'1 milió i mig. D'altra manera, els republicans entenen que s'estaria tapant amb recursos públics el que va ser un fracàs amb sobrecostos i aportacions desiguals entre els dos socis, i que hauria suposat una desviació del cost inicial del projecte cap a un 528%

  

 

 

 

Per tot això, els republicans no avalaran la via que el govern proposa i, a més, portaran l'acta de la junta de Cerdanyola Promocions a fiscalia. Segons la portaveu republicana, Helena Solà, “l'expedient és complex, antic i està molt lluny de tancar-se” i ha afegit “podem estar equivocats però necessitem que ens ho demostrin, ja que no hi ha cap informe municipal que recomani aquesta via”.

  

 

 

 

A la Junta de Socis de Cerdanyola Promocions, amb representació de tots els regidors, el Partit Popular també va votar-hi en contra i Ciutadans i el Partit Socialista es van abstenir.