L'ex-alcalde Toni Morral | moncadamirame

 

 

 

 

 

 

Toni Morral

Ex-alcalde de Cerdanyola

 

 

 

Recordo molt bé el dia que vam signar l’acord, entre els representants dels veïns de Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola, que posteriorment va permetre la constitució de l’EMD. Però si us he de ser sincer, se’m fan molt més presents les converses i negociacions prèvies, tant tècniques com  polítiques entre veïns, partits i el govern de la Generalitat. Converses que es van dilatar en el temps, per a mi excessivament. Perquè aquell no va ser un procés fàcil, més aviat al contrari. 

 

 

Sovint ens costa posar en valor el que tenim i ens situem massa fàcilment en la insatisfacció constant que genera el desig permanent. Maleïda condició humana.

 

 

Perquè aquell no va ser un procés fàcil, més aviat al contrari.

 

 

Potser perquè corresponia a una relació bilateral entre Ajuntament-Generalitat se’n va parlar poc en aquell moment. Però penseu que entre l’any 2003 i el 2009 que va durar el Nostre Procés, vam haver de negociar amb cinc Consellers de Governació (Joan Carretero, Xavier Vendrell, Xavier Sabaté, Joan Puigcercós i Jordi Ausas)  i paral·lelament amb els partits del tripartit de la Generalitat.  

 

 

Vull posar de relleu aquella relació amb el govern de la Generalitat de Catalunya d’aquell moment, perquè la constitució de l’EMD no entrava dins el convenciment de cap dels tres partits i no era una proposta ben vista per aquell govern. En canvi necessitàvem el seu suport del tot imprescindible per crear l’EMD. La convicció, la fermesa i la persistència de l’Ajuntament de Cerdanyola amb el suport dels veïns de Bellaterra van permetre l’aprovació en el Ple del Parlament.  

 

 

La convicció, la fermesa i la persistència de l’Ajuntament de Cerdanyola amb el suport dels veïns de Bellaterra van permetre l’aprovació en el Ple del Parlament.  

 

 

Avui, a més de celebrar aquell acord hem de posar en valor el que tenim, defensar-ho i donar-li la utilitat que l’EMD pot tenir per a millorar la gestió pública de Bellaterra. Ans al contrari ho podem perdre tot. Segueixo creient fermament que l’EMD és un espai idoni per garantir una bona gestió d’un pressupost públic des de la proximitat i alhora poder practicar l’exercici de la lleialtat i la confiança entre EMD i Ajuntament per caminar junts.

 

 

L’experiència viscuda d’aquells temps és una lliçó que demostra que amb objectius clars, convicció i unitat tot és possible. 

 

 

Vull aprofitar per fer un agraïment personal a totes les persones de Bellaterra que amb tanta il·lusió van ajudar a fer possible en aquell moment la constitució de l’EMD, amb les quals avui encara tinc el goig  de mantenir una bona relació personal.

 

Moltes gràcies i felicitats.