El curs polític 2016-2017 ha estat un dels més convulsos que es recorden en la història de Cerdanyola. A finals de setembre l’alcalde de la ciutat Carles Escolà va expulsar del govern els tres regidors de CiU, i al gener ERC també van sortir. En quatre mesos es va fer miques un acord tancat a la primavera. Després, una qüestió de confiança que l’alcalde no va superar i  una moció de censura que l’oposició no va saber construir. Com aquesta setmana se celebra l’últim ple municipal abans de l’aturada estival el TOT ha volgut parlar amb l’alcalde Escolà i convidar-lo a reflexionar sobre qüestions polítiques de fons, a vegades tapades per la urgència de l’actualitat.

 

 

Com veu la Cerdanyola d'avui?

Jo crec que la ciutat de Cerdanyola ha tingut molts problemes en el passat però compta amb una ciutadania implicada i molt teixit social. Aquesta és una gran fortalesa i oportunitat per treballar conjuntament, persones i institucions, i afrontar qualsevol debilitat.

 

 

I quina és la seva gran mancança?

Cerdanyola té mancances en polítiques socials, equipaments, en l'espai públic als barris… Hi ha molta mancança d'inversions que s'arrossega des de fa molts anys, per nosaltres és una prioritat i per això hem elaborat el pla d'inversions pel mandat que hem elaborat. Calen unes inversions molt necessàries que activarem aviat.

 

 

Creu que és una ciutat bruta?

Els carrers mai no són prou nets, però en general crec que no és una ciutat bruta com alguna gent intenta fer creure. Sabem que dins del contracte de neteja hi ha molt de recorregut de millora i de cara al futur cal fer grans canvis. Intentem fer una neteja equitativa, és a dir, que no només el centre estigui net, sinó també tots els barris i perifèries. No obstant això, podem millorar.

 

 

Més problemes locals, què fa l'Ajuntament per frenar la bombolla de lloguers?

No tenim la capacitat de fer una anàlisi exhaustiva de la ciutat però hem detectat un augment. Durant aquest mandat hem posat en marxa l'Oficina d'Habitatge i estem avançant amb els instruments que tenim com la taxa HADI per sancionar els habitatges desocupats. S'estan tenint reunions amb grans tenedors, que en la immensa majoria són entitats financeres, perquè posin els seus pisos al mercat de lloguer. Ben aviat posarem en marxa tots els nostres instruments sancionadors per evitar una segona bombolla immobiliària, en aquest cas, amb el lloguer.

 

 

Per tant construir pisos nous no és la solució?

Hem considerat que la promoció pública per part de l'Ajuntament no era la prioritat, el que hem de fer és que l'estoc d'habitatge que hi ha a Cerdanyola entri al mercat i poder incidir per abaixar el preu.