La plaça Grau i Altayó va connectar amb l'emissió que feia el canal 33 | Arnau Lleonart

 

 

 

Divendres a la nit Giusseppe Verdi va ressonar a la plaça Grau i Altayó. En el marc del projecte ‘Liceu a la Fresca’, l’òpera Il trovatore que es representava al Gran Teatre del Liceu es va projectar a la també coneguda com a ‘plaça de la Música’. La iniciativa, que va arribar a 149 municipis catalans, està ideada per fomentar la cultura operística dels ciutadans. Enguany ha sigut el primer cop que la proposta s’ha celebrat a Cerdanyola.

 

 

D’aquesta manera, la ciutat incorpora una nova proposta cultural i amplia l’oferta en un àmbit que fins ara no cobria.

 

 

El muntatge compta amb la direcció escenogràfica de Joan Antoni Rechi i direcció musical de Daniele Callegari. La proposta escènica està inspirada en la sèrie de gravats Los desastres de la guerra, de Francisco de Goya.

 

 

Il trovatore ens situa a Saragossa, on se’ns mostra l’enamorament del trobador Manrico i Leonora. El comte de Luna, que també la pretén, segresta i tortura Azucena, la mare de Manrico. El fill la intenta salvar, però és capturat. Leonora intercedeix davant del comte oferint-se com esposa, però acaba suïcidant-se. Llavors, Luna mata a Manrico i Azucena li revela, poc abans de morir, un gran secret que el comte desconeixia.