Èxit en la projecció de l’òpera Il trovatore de Verdi

by | jul. 25, 2017 | Cerdanyola

La plaça Grau i Altayó va connectar amb l'emissió que feia el canal 33 | Arnau Lleonart

 

 

 

Divendres a la nit Giusseppe Verdi va ressonar a la plaça Grau i Altayó. En el marc del projecte ‘Liceu a la Fresca’, l’òpera Il trovatore que es representava al Gran Teatre del Liceu es va projectar a la també coneguda com a ‘plaça de la Música’. La iniciativa, que va arribar a 149 municipis catalans, està ideada per fomentar la cultura operística dels ciutadans. Enguany ha sigut el primer cop que la proposta s’ha celebrat a Cerdanyola.

 

 

D’aquesta manera, la ciutat incorpora una nova proposta cultural i amplia l’oferta en un àmbit que fins ara no cobria.

 

 

El muntatge compta amb la direcció escenogràfica de Joan Antoni Rechi i direcció musical de Daniele Callegari. La proposta escènica està inspirada en la sèrie de gravats Los desastres de la guerra, de Francisco de Goya.

 

 

Il trovatore ens situa a Saragossa, on se’ns mostra l’enamorament del trobador Manrico i Leonora. El comte de Luna, que també la pretén, segresta i tortura Azucena, la mare de Manrico. El fill la intenta salvar, però és capturat. Leonora intercedeix davant del comte oferint-se com esposa, però acaba suïcidant-se. Llavors, Luna mata a Manrico i Azucena li revela, poc abans de morir, un gran secret que el comte desconeixia.

 

 

 

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: