Carles Puigdemont, el rei Felip VI i Thomas Bach. | Artur Ribera

 

 

 

Amb una posada en escena espectacular, amb colors, música, records i emocions, i davant d'unes 700 persones, el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Catalunya a Sant Cugat ha celebrat els seus 30 anys d'història (1987-2017)i ha commemorat, també, el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona'92. Això ha estat aquest dimarts, 25 de juliol, el mateix dia que fa 25 anys es van inaugurar els jocs.

 

Mireu les imatges de la celebració.

 

  

 

 

Centre d'Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca, el nou nom del CAR

 

Josep Lluís Vilaseca, Carles Puigdemont i el rei Felip VI. | Artur Ribera

 

 

 

Un dels moments més emotius ha estat quan el presentador de l'acte, el periodista esportiu de TVC, Bernat Soler, ha anunciat que el consell d'administració del CAR ha decidit que el centre esportiu d'elit passi a anomenar-se Centre d'Alt Rendiment Josep Lluís Vilaseca, exsecretari general de l'Esport de la Generalitat i un dels impulsors del CAR. En un breu, però emotiu discurs, Vilaseca ha dit “moltes gràcies a molts i molts gràcies a tots”.

 

 

El consell d'administració també ha reconegut la tasca de Joan Antoni Prat, primer director del CAR, a qui ha lliurat la màxima distinció honorífica del CAR. També han estat distingits Pere Miró, l'actual vicepresident adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI) i Javier Gómez Navarro, secretari d'estat per a l'esport l'any 1992.

 

 

També han rebut un reconeixement les 15 ciutats subseus dels jocs de Barcelona: Badalona, Banyoles, Castelldefels, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Mollet, Reus, Sabadell, Sant Sadurní d'Anoia, Saragossa, La Seu d'Urgell, Terrassa, València, Vic i Viladecans.

 

  

 

 

 

 

Puigdemont: “El CAR i els Jocs són una història d'èxits que perdura en el temps”

 

A l'acte hi han assistit unes 700 persones. | Artur Ribera

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha destacat que el CAR “és una instal·lació esportiva de referència mundial, com també ho és l'INEF o el Canal Olímpic. El CAR i els Jocs de Barcelona'92 són una història d'èxits que perdura en el temps” i que en els jocs de Barcelona “van aconseguir una societat més justa, formada i lliure a través de l'esport. I no van decebre perquè la societat s'hi va bolcar com mai. Van ser els Jocs de tots i per a tots, un reflex exacte de la forma de ser i actuar de Catalunya i de la seva gent, acollidora, emprenedora i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme i els principis que el fomenten, el respecte, el diàleg i el pacte”.

 

 

El rei Felip VI ha assegurat que “els Jocs de Barcelona'92 van posar en relleu davant el món i davant nosaltres mateixos el que som capaços de fer i els grans èxits que podem aconseguir quan treballem conjuntament en una mateixa direcció, quan sumem l'esforç de tots” i també ha destacat “la meva convicció que tots junts continuarem la nostra trajectòria impulsant, millorant i augmentant el progrés que hem sabut aconseguir durant dècades d'esforç solidari”.