[EMD 7 anys] L’EMD i Can Domènec

by | jul. 26, 2017 | Opinió

 

 

 

 

Fina Garcia

Presidenta de l’Associació de Veïns de Can Domènec

 

  

 

 

  

Aquell dia de juliol de 2010, Bellaterra, iniciava una nova etapa; arrencava l'EMD i ho feia amb moltes esperances i il·lusions. Esperances de poder gestionar més aviat i amb més eficiència les qüestions que afecten el nostre poble, tot millorant la sempre deficient relació amb l'ajuntament de Cerdanyola, i la il·lusió d'encetar una nova etapa que fes possible aquest ideal (que d'una manera o altra tots duem al cap) de la Bellaterra que volem.

 

 

 

  

No havia estat fàcil arribar fins aquí i especialment pels de Can Domènec. Per què? Perquè volien deixar el nostre barri fora de Bellaterra!

 

 

 

Us ho explico. La gent de Bellaterra Contra el Vial Interpolar, havíem contactat amb ERC, que aleshores tenia la responsabilitat de la conselleria de Governació de la Generalitat. Els responsables cerdanyolencs d'ERC ens havien avisat que Governació volia deixar al marge de l'EMD el barri de Can Domènec. El motiu era que els interessats en la construcció de l'Interpolar, per poder saltar-se l'impediment que no es pot partir una població amb la construcció d'una autovia, els hi havien argumentat que el nostre barri no pertanyia a Bellaterra. Per aquest motiu, veïns i polítics, ens vàrem reunir amb els responsables de la Conselleria i els hi vàrem demostrar, i els vam poder convèncer, de l'autèntica situació que no és altra que la inclusió històrica de Can Domènec a Bellaterra. Tan històrica que les primeres cases de Bellaterra es van començar a construir a Can Domènec.

 

 

Per aquest motiu, els del barri, vàrem fer doble festa aquell dia de l'inici de l'EMD. D'una banda pel que això suposava, i per l'altra, per l'alleujament que suposa saber que Can Domènec no estava condemnat a vagar per l'espai infinit.

Vols llegir més…?

“Consells per un estiu més saludable”

“Consells per un estiu més saludable”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

Tenim una munió de problemes per resoldre a Catalunya, començant per la mateixa supervivència com a poble amb trets propis però, entre aquests problemes, la pervivència del català, el nostre idioma, en aquests moments resulta clau. No dic res de nou. Qui no ho vegi així, segurament tampoc li deu preocupar gaire el tenir una identitat pròpia dins l’aglomerat dels pobles europeus.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: