S'han ubicat quatre casetes al barri de Mira-sol. | Ajuntament de Sant Cugat

 

 

 

Amb l'objectiu de reduir la presència de mosquits tigre al barri de Mira-sol, s'han instal·lat quatre casetes per a ratpenats, depredadors naturals d'aquests insectes.

 

 

Les casetes es van col·locar a principis del mes de juliol, dues al carrer de Lanzarote i dues al carrer de Fuerteventura, cadascuna amb capacitat per acollir una colònia de ratpenats. Un cop ubicades, s'analitzarà l'evolució de la presència d'aquest animal a la zona, i s'estudiarà la possibilitat de col·locar-ne més.

 

 

Es tracta de casetes de fusta de pi natural, fixades amb brides als arbres. En cada cas, s'ha buscat la millor ubicació en els arbres de la zona, expliquen fonts municipals, ja que perquè els ratpenats colonitzin, necessiten tenir caixes niuen espais oberts, amb fàcil entrada i sortida, i poques branques al voltant.

 

 

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'estan portant a terme altres mesures per tal de combatre la presència d'aquest insecte a la ciutat, com ara inspeccions periòdiques i actuacions als espais públics considerats de més risc.