Les Botigues de Sitges | eixdiari

 

 

 

L'Ajuntament de Castelldefels obrirà una taula de negociació a escala local per elaborar una proposta en el cas que els veïns de Les Botigues decideixin segregar-se del terme municipal de Sitges en la consulta que l'ajuntament d'aquest últim municipi té previst dur a terme abans de mitjan 2019. A principi de juliol, el Govern municipal de l'Ajuntament de Sitges va anunciar que, abans d'acabar el seu mandat, convocarà una consulta per saber si els veïns de Les Botigues, unes 3.000 persones, es volen segregar del municipi. Les Botigues, que engloba zones com Port Ginesta, Vallbona, Rat Penat, Les Terrasses de Sitges i la urbanització Garraf II, dista uns 12 quilòmetres del nucli urbà de Sitges i, en canvi, està situada al costat dels barris del Baixador i del Poal de Castelldefels. Fonts de l'Ajuntament de Sitges han informat a Europa Press que la pregunta de la consulta als veïns de Les Botigues encara no està determinada. En cas que sortís guanyadora l'opció de sortir de Sitges, es podria obrir un procés de segregació i un procés d'agregació de Les Botigues al terme municipal de Castelldefels. En aquest sentit, el regidor de Governació de l'Ajuntament de Castelldefels, Jordi Planell, va afirmar en el Ple municipal d'aquest mes de juliol que “no hi ha més remei que esperar el resultat del referèndum, ara mateix prendre decisions premeditades tampoc té sentit”. “Esperarem el resultat del referèndum quan es faci i, si fos pertinent, ja obriríem una taula de negociació a escala de Castelldefels per veure amb quina proposta podríem anar cap a Sitges”, va afegir Planell.