Els diputats Maria Valle i Jorge Soler van presentar la proposta de resolució al Parlament | Cedida

 

 

 

Reacció parlamentària a la retallada de l’atenció sanitària durant l’agost a Cerdanyola. Ciutadans ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya que demana a la Generalitat que no es tanquin els Centres d’Atenció Primària de Fontetes i Farigola durant el mes vinent. L’Ajuntament va anunciar el 12 de juliol que el CAP de Fontetes tancaria fins a l’1 de setembre i que el de La Farigola faria horari reduït, de 8h a 15h.

 

 

 

“Quan el Sr. Escolà era a l’oposició es manifestava perquè no hi haguessin retallades, fa dos anys que és alcalde i no ha canviat res. No hi ha hagut cap negociació que fes veure una mínima millora als veïns d’aquests CAP”, critica la diputada cerdanyolenca Maria Valle. Per la seva banda, l’Ajuntament reivindica que després de negociar amb l’Institut Català de Salut enguany es reprendrà l’activitat abans que altres anys.

 

 

 

La proposta de resolució presentada per Ciutadans s’haurà de votar dins de la Comissió de Salut del Parlament, però fins i tot si s’aprovés, la Generalitat no estaria obligada jurídicament a complir-la. Tot i així, Ciutadans en reivindica el valor polític: “una cosa que els representants del poble demanen al govern i s'aprova per majoria hauria de ser d’obligat compliment ètic”, defensa Valle. Pels tempos de l’activitat parlamentària, però, qualsevol decisió ja no seria a temps per evitar el tancament dels CAP d’aquest agost i s’hauria de plantejar per l’estiu de 2018.

 

 

 

“Es tracta de fer política útil i pràctica perquè els ciutadans tinguin una major i millor qualitat de vida”, reivindica la diputada Maria Valle.