Imatge d'arxiu de l'audiència ciutadana del mes de gener de 2017 | Cerdanyola.info

 

 

 

A l’Audiència Ciutadana de juliol van intervenir els portaveus de la Plataforma Cerdanyola diu NO al Crematori, Arnau Bria, de la Marea Pensionista, Javi Hernando, i el veí del barri de Banús German Ejido. El conegut 'plenillo' va començar amb 20 minuts de retard i amb l'absència de gran part dels regidors, que tenien una reunió en aquell mateix moment.

 

 

 

Sobre el crematori, Bria va demanar que es revisin tots els informes previs a la licitació per tal que la construcció no tiri endavant. El regidor d’Urbanisme Ivan González va dir que hi estan treballant, però es va mostrar escèptic sobre la seva efectivitat. També va explicar que estan negociant amb la Funerària Montserrat Truyols per resoldre el contracte sense haver de pagar una gran indemnització econòmica.

 

 

 

Javi Hernando, de la Marea Pensionista, va agrair a la Junta de Portaveus que presentin conjuntament la moció de l’entitat, però va advertir que “els polítics han de fer la seva feina, no només val un vot buit que acabi al calaix”. Així mateix, va anunciar que la Marea Pensionista demanarà un referèndum per canviar la Constitució i blindar el sistema de pensions públiques.

 

 

Per últim, el veí del barri de Banús German Ejido es va queixar enèrgicament de la brutícia que provoquen els gossos. Va retreure al govern no haver mostrat interès en el cas i que les seves instàncies no han rebut resposta. “Tenen més drets els gossos que els nens”, va dir en relació al pipican del barri. L’alcalde Escolà va assumir públicament la responsabilitat de les deficiències de la zona i va rebre positivament la proposta del veí d’instal·lar cartells advertint de les prohibicions.