Isabel Bernier | Companyia de teatre la Inestable de Bellaterra
 

L'EMD de Bellaterra es va crear el 5 de novembre del 2009 i va entrar en funcionament el Juliol del 2010. Per tal de celebrar aquesta data, reproduïm diferents escrits de representants d'entitats, comerciants i polítics

 

 

 

Isabel Bernier

Ex-editora de l'Esquirol

 

 

 

 

Un cop superats el desengany i el desconcert que va provocar la suspensió, per part de la Generalitat, del moviment per la Segregació de Bellaterra, entre les persones que ho havien promocionat va sorgir una nova esperança d´autogestió: aconseguir que Bellaterra deixés de ser un simple barri de Cerdanyola i fos una Entitat Municipal Descentralitzada.

 

 

Una nova esperança d´autogestió: aconseguir que fos una Entitat Municipal Descentralitzada

 

 

Persones històriques de Bellaterra, que ja ho havien proposat abans de la Segregació, i contactes amb l'EMD de Valldoreix per a coneixe´n el funcionament, ens van tornar a il.lusionar i van aconseguir que tornessim a construir expectatives de millora per al nostre poble. L´EMD es va veure com una solució a les mancances ja endèmiques de Bellaterra.

 

 

L´EMD es va veure com una solució a les mancances ja endèmiques de Bellaterra.

 

 

Set anys després, i coneixent que les negociacions amb l´Ajuntament de Cerdanyola sobre inversions de millora a Bellaterra mai no han estat fàcils –durant catorze anys vaig participar de la Junta de la Unió de Veïns– les meves expectatives, de moment estan lluny d´acomplir-se.

 

 

Set anys després les meves expectatives, de moment estan lluny d´acomplir-se.

 

 

Els carrers continuen amb una il.luminació digna d´una zona industrial, les voreres amb herbes i forats i plenes de pals que les fan intransitables, la policia invisible, els solars sense edificar que semblen abandonats, per no parlar del teixit aeri de cables i cordons de tota mena que componen munyocs fins i tot perillosos…

 

 

Sóc conscient que sempre és més fàcil criticar el que es fa, que fer les coses i per tant potser caldria dedicar els esforços, que no dubto que s´hi inverteixen, en trobar nous camins que facilitin una autogestió completa amb la que puguem creure possible aquella utopia d´una Bellaterra cuidada i acollidora.

 

 

Nous camins que facilitin una autogestió completa amb la que puguem creure possible aquella utopia d´una Bellaterra cuidada i acollidora.