[EMD 7 anys] Una Bellaterra cuidada i acollidora

by | jul. 31, 2017 | Opinió

Isabel Bernier | Companyia de teatre la Inestable de Bellaterra
 

L'EMD de Bellaterra es va crear el 5 de novembre del 2009 i va entrar en funcionament el Juliol del 2010. Per tal de celebrar aquesta data, reproduïm diferents escrits de representants d'entitats, comerciants i polítics

 

 

 

Isabel Bernier

Ex-editora de l'Esquirol

 

 

 

 

Un cop superats el desengany i el desconcert que va provocar la suspensió, per part de la Generalitat, del moviment per la Segregació de Bellaterra, entre les persones que ho havien promocionat va sorgir una nova esperança d´autogestió: aconseguir que Bellaterra deixés de ser un simple barri de Cerdanyola i fos una Entitat Municipal Descentralitzada.

 

 

Una nova esperança d´autogestió: aconseguir que fos una Entitat Municipal Descentralitzada

 

 

Persones històriques de Bellaterra, que ja ho havien proposat abans de la Segregació, i contactes amb l'EMD de Valldoreix per a coneixe´n el funcionament, ens van tornar a il.lusionar i van aconseguir que tornessim a construir expectatives de millora per al nostre poble. L´EMD es va veure com una solució a les mancances ja endèmiques de Bellaterra.

 

 

L´EMD es va veure com una solució a les mancances ja endèmiques de Bellaterra.

 

 

Set anys després, i coneixent que les negociacions amb l´Ajuntament de Cerdanyola sobre inversions de millora a Bellaterra mai no han estat fàcils –durant catorze anys vaig participar de la Junta de la Unió de Veïns– les meves expectatives, de moment estan lluny d´acomplir-se.

 

 

Set anys després les meves expectatives, de moment estan lluny d´acomplir-se.

 

 

Els carrers continuen amb una il.luminació digna d´una zona industrial, les voreres amb herbes i forats i plenes de pals que les fan intransitables, la policia invisible, els solars sense edificar que semblen abandonats, per no parlar del teixit aeri de cables i cordons de tota mena que componen munyocs fins i tot perillosos…

 

 

Sóc conscient que sempre és més fàcil criticar el que es fa, que fer les coses i per tant potser caldria dedicar els esforços, que no dubto que s´hi inverteixen, en trobar nous camins que facilitin una autogestió completa amb la que puguem creure possible aquella utopia d´una Bellaterra cuidada i acollidora.

 

 

Nous camins que facilitin una autogestió completa amb la que puguem creure possible aquella utopia d´una Bellaterra cuidada i acollidora.

 

 

 

Vols llegir més…?

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

Tenim una munió de problemes per resoldre a Catalunya, començant per la mateixa supervivència com a poble amb trets propis però, entre aquests problemes, la pervivència del català, el nostre idioma, en aquests moments resulta clau. No dic res de nou. Qui no ho vegi així, segurament tampoc li deu preocupar gaire el tenir una identitat pròpia dins l’aglomerat dels pobles europeus.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: