Els venedors ambulants aprofiten els dies de mercat per vendre | Lali Álvarez

 

 

 

Arran de les inquietuds expressades pels comerciants en trobades anteriors, el 26 de juny es va celebrar una reunió amb les juntes dels mercadals de Fontetes i Serraparera, l'Ajuntament i agents de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local per tractar la presència de venedors ambulants en dia de mercat. A la trobada, els comerciants van expressar les seves queixes i l'Ajuntament i els cossos policials van explicar què fan per frenar-ho. Del que es va parlar se n'extreu un fet rellevant: el govern no perseguirà intensament els venedors ambulants com demanaven alguns comerciants.

 

 

“Penso que a Cerdanyola no hi ha ni més ni menys venedors ambulants que els que hi ha a qualsevol municipi”. Ho diu Contxi Haro, que ocupa tant la regidoria de Promoció Econòmica com la de Seguretat Ciutadana. Les mantes acostumen a estendre's els matins de divendres al costat dels mercadals, però no és habitual trobar-ne en altres vies de la ciutat. “És veritat que en alguns casos hi ha municipis que han arribat a no tenir venedors ambulants, però ha estat amb mètodes que nosaltres no seguirem. No promourem enfrontaments ni corredisses perquè no ens sembla just“, afirma la regidora.

 

 

Per la seva part, l’associació ‘Cerdanyola Comerç i Serveis’ també s’ha posicionat en contra de l’alta pressió policial com a solució. “El problema no es resol només amb vigilància policial, com hem vist en municipis on pateixen molt més aquest fenomen, sinó que cal que la ciutadania no hi compri”, afirma en una nota.