[EMD 7 anys] Un que ve de lluny: 60 anys com a veí de Bellaterra

by | ag. 2, 2017 | Opinió

 

Àlvar Roda | Cedida

 

 

 

 

 

Àlvar Roda

Ex-candidat a la presidència EMD Bellaterra

 

 

 

Avui és un dia per celebrar?…. Tal dia com avui ara fa 7 anys es van signar els acords per constituir l’ EMD de Bellaterra. Les velles reivindicacions per ser poble segregat de Cerdanyola acabaren en una Entitat Menor Descentralitzada, EMD, emmirallats en aquelles poblacions que havien aconseguit part de poder per tal d’esdevenir poble. 

 

 

Les velles reivindicacions per ser poble segregat de Cerdanyola acabaren en una Entitat Menor Descentralitzada

 

 

Bellaterra és una urbanització creada els anys 1920 o 30 i ja aleshores plantejava la seva identitat pròpia . Durant molts anys ha estat motiu de converses, negociacions, encerts i desencerts amb els diferents governs de Cerdanyola amb les antigues associacions de propietaris de Bellaterra, la Unió de veïns … 

 

 

Ara potser ens hauríem de replantejar si ha valgut la pena l’esforç que ha representat obtenir aquell petit però magnífic privilegi. Teníem la il·lusió d’obtenir amb l’EMD una petita part del nostre “dret a decidir”, avui algunes veus qüestionen la utilitat o la seva eficàcia, simplement per l’actitud i raons dels qui ens governa el territori. 

 

 

Ara potser ens hauríem de replantejar si ha valgut la pena l’esforç que ha representat obtenir aquell petit però magnífic privilegi

 

 

Crec que l’EMD ha fet un gran esforç per donar contingut i resposta als bellaterrencs, però la realitat no sembla massa reeixida. Plets, qüestionaments, segregacions fallides, i alguna mala relació veïnal i col·lectiva fan que ens seiem tots plegats i replantegem el contingut i objectius de futur. 

 

 

Entenc que la política i els governants han d’estar el més a prop possible dels ciutadans i crec fermament que l’EMD té un paper important per construir futur i per això els bellaterrencs ens hem d’implicar més i millor, no només per solucionar el nostre problema en particular, si no per fer de la comunitat un lloc de convivència pública, amb tot les avantatges i inconvenients que això representa i amb tota la generositat que això implica. Felicitem-nos, doncs. Avui si, és una efemèride per celebrar

 

 

 

Vols llegir més…?

“L’ecosistema del foc”

“L’ecosistema del foc”

Sovint veiem els incendis com un element negatiu, artificial, origen de destrucció i pèrdua de riquesa biològica. Però el cert és que el foc és un element més de la natura, com ho són la terra, l’aire i l’aigua. Els incendis forestals existien abans que els humans, i no només han contribuït a l’evolució de les espècies, sinó que podem dir que són font de diversitat.

“Consells per un estiu més sostenible”

“Consells per un estiu més sostenible”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: