[EMD 7 anys] Un que ve de lluny: 60 anys com a veí de Bellaterra

by | ag. 2, 2017 | Opinió

 

Àlvar Roda | Cedida

 

 

 

 

 

Àlvar Roda

Ex-candidat a la presidència EMD Bellaterra

 

 

 

Avui és un dia per celebrar?…. Tal dia com avui ara fa 7 anys es van signar els acords per constituir l’ EMD de Bellaterra. Les velles reivindicacions per ser poble segregat de Cerdanyola acabaren en una Entitat Menor Descentralitzada, EMD, emmirallats en aquelles poblacions que havien aconseguit part de poder per tal d’esdevenir poble. 

 

 

Les velles reivindicacions per ser poble segregat de Cerdanyola acabaren en una Entitat Menor Descentralitzada

 

 

Bellaterra és una urbanització creada els anys 1920 o 30 i ja aleshores plantejava la seva identitat pròpia . Durant molts anys ha estat motiu de converses, negociacions, encerts i desencerts amb els diferents governs de Cerdanyola amb les antigues associacions de propietaris de Bellaterra, la Unió de veïns … 

 

 

Ara potser ens hauríem de replantejar si ha valgut la pena l’esforç que ha representat obtenir aquell petit però magnífic privilegi. Teníem la il·lusió d’obtenir amb l’EMD una petita part del nostre “dret a decidir”, avui algunes veus qüestionen la utilitat o la seva eficàcia, simplement per l’actitud i raons dels qui ens governa el territori. 

 

 

Ara potser ens hauríem de replantejar si ha valgut la pena l’esforç que ha representat obtenir aquell petit però magnífic privilegi

 

 

Crec que l’EMD ha fet un gran esforç per donar contingut i resposta als bellaterrencs, però la realitat no sembla massa reeixida. Plets, qüestionaments, segregacions fallides, i alguna mala relació veïnal i col·lectiva fan que ens seiem tots plegats i replantegem el contingut i objectius de futur. 

 

 

Entenc que la política i els governants han d’estar el més a prop possible dels ciutadans i crec fermament que l’EMD té un paper important per construir futur i per això els bellaterrencs ens hem d’implicar més i millor, no només per solucionar el nostre problema en particular, si no per fer de la comunitat un lloc de convivència pública, amb tot les avantatges i inconvenients que això representa i amb tota la generositat que això implica. Felicitem-nos, doncs. Avui si, és una efemèride per celebrar

 

 

 

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: