Moventia segueix la seva expansió internacional. | Localpres

 

 

 

Després d'anunciar el passat mes de maig l'adjudicació del bicing de París, l'empresa de mobilitat de la família bellaterrenca, amb seu a Sant Cugat, “Moventia”, acaba de guanyar el concurs per a gestionar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de Pays de Montbéliard Agglomération, a la regió del Franc Comtat, fronterera amb Suïssa.

 

 

Amb un contracte de 112 milions d'euros per un període de 6 anys i mig, Moventia va començar a operar a Montbéliard el passat 1 de juliol. Aquesta última adjudicació confirma l'aposta de la companyia per seguir creixent internacionalment.

 

 

Després de proclamar-se guanyadora del concurs, el grup familiar passa a ser el nou operador de transport urbà de Montbéliard, que té 142.000 habitants. El servei, que enllaça 72 pobles i ciutats de la població francesa, es desenvolupa amb els actuals 215 treballadors, i una flota pròpia de 65 autobusos, als que s'hi sumen uns altres 50 d'empreses locals col·laboradores.

 

 

La fase d'expansió internacional de Moventia, que va començar l'any 2016 amb la posada en funcionament del servei públic de bicicletes d'Hèlsinki, va continuar a França amb l'adjudicació del bicing de París un any després i ha culminat a Montbéliard.

 

 

En l'àmbit nacional, Moventia ha adquirit recentment l'empresa de transport Carrilets Turístics de Catalunya.