Els bombers durant un incendi forestal | bombers

 

 

 

Un total de 24 comarques catalanes presentaran un elevat risc d'incendi forestal aquest dijous,segons ha informat Protecció Civil, que ha demanat màxima precaució i ha activat la prealerta del pla Infocat. Es tracta de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, el Solsonès, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, les Garrigues, el Segrià, la Segarra, la Noguera i l'Urgell. A més, per demà també hi ha vigent un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el prelitoral de Barcelona.

 

 

 

La decisió de posar en prealerta el pla INFOCAT per demà dijous es va prendre aquest dilluns durant la reunió del Comitè Tècnic del pla, en què ja es va preveure que la situació es podia complicar de cara a finals de setmana per la combinació dels fenomens de temperatures elevades i sequera acumulada. A la reunió van assistir-hi membres de Protecció Civil, del cos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Servei Meteorològic de Catalunya, Sistema d’Emergències Mèdiques, Diputació de Barcelona, Secretariat de Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal i CAT112.