L'atur segueix baixant a Cerdanyola | Artur Ribera

 

 

 

Segueix la tendència a la baixa de l’atur a Cerdanyola del Vallès. Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el mes de juliol ha acabat amb 22 aturats menys que al juny. Això representa un lleu retrocés del 0,81%.

 

 

En total, juliol va acabar amb 2.685 veïns de Cerdanyola aturats. Són 500 persones menys de les que hi havia ara fa un any, el que significa un 15,7% menys. En el conjunt del Vallès Occidental s’han registrat 53.718 aturats, 1.400 persones menys que al juny.

 

 

El secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Josep Ginesta ha celebrat les dades del conjunt de Catalunya, però s’ha mostrat reticent a unes xifres que ha atribuït a l’alta contractació temporal de l’estiu. A Catalunya l’atur s’ha reduït un 4,4%, un total de 387.313 persones desocupades.

 

 

Si es compara amb les dades de Catalunya d’ara fa un any veiem que el descens ha estat del 12,2%, fet que suposa 53.703 persones aturades menys. Tot i l’important retrocés respecte el 2016, Josep Ginesta ha destacat que caldrà esperar a setembre “per saber quanta d’aquesta contractació es consolida”.