La realització d’un mandala és una bona eina per facilitar l’equilibri psicològic de la gent gran | Arxiu

 

 

 

 

En aquests tallers de dibuix i manualitats, depenent dels objectius que es pretenen aconseguir, es practiquen mètodes concrets de com dibuixar i pintar lletres per formar frases o la tècnica del mandala.

  

 

 

 

Què són els mandales?

 

Els mandales, originaris de l’Índia i el nom de la qual significa “cercle o roda en la seva forma perfecta”, representen el mapa del cosmos: una petita mostra totalitzadora de la projecció geomètrica del món.

 

 

És un art mil·lenari que permet, per mitjà d’un suport gràfic, arribar a la meditació i a la concentració, per esprémer la nostra creativitat i naturalesa, millorant així la motricitat fina i l’autoestima.

 

 

Es tracta d’una comunicació no verbal adequada per interactuar amb persones grans, als qui de vegades els resulta difícil la comunicació mitjançant el llenguatge.

  

 

 

 

Beneficis psicològics de la teràpia amb mandales

 

Psicològicament, la realització d’un mandala és considerada com una bona eina per facilitar l’equilibri psicològic de la gent gran.

 

 

  

Aquesta tècnica pot ajudar a treballar: la concentració, la paciència, l’activació de l’energia positiva, la focalització de l’atenció, la meditació profunda per elevar el nivell de consciència, l’expansió de la capacitat de la ment, l’entrenament de la memòria.

 

 

 

 

 

FONT: atenciogentgran.org