Instal·lar panells d’energia solar a casa

by | ag. 7, 2017 | Al Dia

És necessària la tramitació dels permisos per poder vendre l’electricitat a la xarxa | Arxiu

 

 

 

I és que aquestes plaques tenen com a funció convertir l’energia que proporciona el sol en electricitat, de forma que poden arribar a ser molt útils i reemplaçar l’energia produïda convencionalment que alimenta els electrodomèstics, la il·luminació, la calefacció… d’un immoble.

 

 

  

Moltes botigues ofereixen productes adaptats a diferents exigències, des de petites plaques que poden generar electricitat per carregar aparells electrònics, fins a panells per al sostre d’un habitatge.

 

 

 

  

Si decidiu instal·lar panells solars a la teulada i aprofitar l’energia del sol per generar energia pròpia i reduir les emissions de CO2 deveu saber com serà el procés de muntatge.

 

 

En primer lloc cal tenir molt clar de quina superfície es disposa per col·locar els panells i, a partir d’aquí, planificar la instal·lació fotovoltaica.

 

 

L’espai ideal és una teulada sense ombres d’altres immobles o d’arbres, on toqui directament el sol i que sigui capaç de suportar el pes de les plaques.

 

 

  

Quant a la inclinació dels panells dependrà del punt geogràfic. A la Península Ibèrica, s’hauran de moure uns 30º de mitjana cap el sud perquè la captació d’energia solar sigui òptima.

 

 

 

  

A l’hora d’instal·lar assegureu-vos de contractar al personal autoritzat que pot oferir un servei garantit i amb els materials necessaris. També és necessària la tramitació dels permisos per poder vendre l’electricitat a la xarxa i fins i tot el manteniment.

 

 

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: