És necessària la tramitació dels permisos per poder vendre l’electricitat a la xarxa | Arxiu

 

 

 

I és que aquestes plaques tenen com a funció convertir l’energia que proporciona el sol en electricitat, de forma que poden arribar a ser molt útils i reemplaçar l’energia produïda convencionalment que alimenta els electrodomèstics, la il·luminació, la calefacció… d’un immoble.

 

 

  

Moltes botigues ofereixen productes adaptats a diferents exigències, des de petites plaques que poden generar electricitat per carregar aparells electrònics, fins a panells per al sostre d’un habitatge.

 

 

 

  

Si decidiu instal·lar panells solars a la teulada i aprofitar l’energia del sol per generar energia pròpia i reduir les emissions de CO2 deveu saber com serà el procés de muntatge.

 

 

En primer lloc cal tenir molt clar de quina superfície es disposa per col·locar els panells i, a partir d’aquí, planificar la instal·lació fotovoltaica.

 

 

L’espai ideal és una teulada sense ombres d’altres immobles o d’arbres, on toqui directament el sol i que sigui capaç de suportar el pes de les plaques.

 

 

  

Quant a la inclinació dels panells dependrà del punt geogràfic. A la Península Ibèrica, s’hauran de moure uns 30º de mitjana cap el sud perquè la captació d’energia solar sigui òptima.

 

 

 

  

A l’hora d’instal·lar assegureu-vos de contractar al personal autoritzat que pot oferir un servei garantit i amb els materials necessaris. També és necessària la tramitació dels permisos per poder vendre l’electricitat a la xarxa i fins i tot el manteniment.