Joan Ros, ex-president Unió de Veïns | J. Ros

 

 

 

 

 

Joan Ros

Ex-President de la Unió de Veïns

 

 

 

 

L’aniversari de l’EMD em deixa un regust agredolç:

 

 

La constitució de l’EMD va ésser la culminació d'anys de lluita i de negociacions multilaterals. Un procés apassionant, amb etapes dures i altres plenes d'il·lusió.

 

 

Sóc un ferm partidari d'acostar l'administració a l’administrat, en tots els àmbits i per tant l'EMD donà a Bellaterra una eina d'autogovern i a la vegada un reconeixement d'identitat.

 

 

Sóc un ferm partidari d'acostar l'administració a l’administrat

 

 

Des de la distància i sense estar involucrat, veig però que no ha servit per a crear un clima de enteniment general entre els veïns.

 

 

També he vist noves iniciatives d'independència, i això vol dir que les diferències Bellaterra-Cerdanyola no s’han situat a nivells acceptables.

 

 

També veig amb pena que el que va ésser el Pal de Paller de Bellaterra, la Unió de Veïns, ha perdut molta força i no ha sabut encaixar en la nova situació. En els anys previs, durant i immediatament després del meu mandat com a president d'aquesta Entitat, la Unió era, sense cap dubte, la referència a Bellaterra. Feia de germana gran d'altres associacions amb qui col·laborava i feia de paraigües amb les mes petites, constituïdes oficialment o no.

 

 

Amb la transferència de totes les feines que realitzava a l'EMD, la Unió no es va saber re-inventar. Ho intuïa i m’ho confirmen les paraules del seu President, en Josep M. Riba, a qui desitjo tota la sort del món.

 

 

Amb la transferència de totes les feines que realitzava la Unió de Veïns a l'EMD, la Unió no es va saber re-inventar

 

 

Sempre cal en tota societat la contrapartida al poder formal, a la autoritat constituïda. El que ara s’entén com a “societat civil”. 

 

 

La Unió va ésser per mi una oportunitat fantàstica de fer coses per la meva comunitat i a la vegada treure’n deu vegades més en satisfaccions que em va donar la gent amb qui vaig tractar. En particular molts dels que varen estar amb mi a les successives Juntes tindran per sempre el meu respecte i la meva estimació.

 

 

Animo als Bellaterrencs a donar suport a les seves Entitats. És el que fa millor el nostre món: col·laboreu amb l'EMD, apunteu-vos a la Unió, sigueu socis del Club, exploreu el CAU com a bona opció per als vostres fills… i acosteu-vos a tantes entitats, grups, associacions que fan de Bellaterra una terra fèrtil.

 

 

Col·laboreu amb l'EMD, apunteu-vos a la Unió, sigueu socis del Club, exploreu el CAU com a bona opció per als vostres fills… i acosteu-vos a tantes entitats, grups, associacions que fan de Bellaterra una terra fèrtil.

 

 

Per a millorar no podem queixar-nos del “sistema”; hem de treballar, empènyer, agafar compromisos… per això l'EMD és una eina que teniu a mà. Feu-la servir!

 

 

Felicitats per aquests 7 anys de EMD.