[EMD 7 anys] Reflexions d’un dels pares de l’EMD a l’exili en el seu setè aniversari.

by | ag. 10, 2017 | Opinió

Joan Ros, ex-president Unió de Veïns | J. Ros

 

 

 

 

 

Joan Ros

Ex-President de la Unió de Veïns

 

 

 

 

L’aniversari de l’EMD em deixa un regust agredolç:

 

 

La constitució de l’EMD va ésser la culminació d'anys de lluita i de negociacions multilaterals. Un procés apassionant, amb etapes dures i altres plenes d'il·lusió.

 

 

Sóc un ferm partidari d'acostar l'administració a l’administrat, en tots els àmbits i per tant l'EMD donà a Bellaterra una eina d'autogovern i a la vegada un reconeixement d'identitat.

 

 

Sóc un ferm partidari d'acostar l'administració a l’administrat

 

 

Des de la distància i sense estar involucrat, veig però que no ha servit per a crear un clima de enteniment general entre els veïns.

 

 

També he vist noves iniciatives d'independència, i això vol dir que les diferències Bellaterra-Cerdanyola no s’han situat a nivells acceptables.

 

 

També veig amb pena que el que va ésser el Pal de Paller de Bellaterra, la Unió de Veïns, ha perdut molta força i no ha sabut encaixar en la nova situació. En els anys previs, durant i immediatament després del meu mandat com a president d'aquesta Entitat, la Unió era, sense cap dubte, la referència a Bellaterra. Feia de germana gran d'altres associacions amb qui col·laborava i feia de paraigües amb les mes petites, constituïdes oficialment o no.

 

 

Amb la transferència de totes les feines que realitzava a l'EMD, la Unió no es va saber re-inventar. Ho intuïa i m’ho confirmen les paraules del seu President, en Josep M. Riba, a qui desitjo tota la sort del món.

 

 

Amb la transferència de totes les feines que realitzava la Unió de Veïns a l'EMD, la Unió no es va saber re-inventar

 

 

Sempre cal en tota societat la contrapartida al poder formal, a la autoritat constituïda. El que ara s’entén com a “societat civil”. 

 

 

La Unió va ésser per mi una oportunitat fantàstica de fer coses per la meva comunitat i a la vegada treure’n deu vegades més en satisfaccions que em va donar la gent amb qui vaig tractar. En particular molts dels que varen estar amb mi a les successives Juntes tindran per sempre el meu respecte i la meva estimació.

 

 

Animo als Bellaterrencs a donar suport a les seves Entitats. És el que fa millor el nostre món: col·laboreu amb l'EMD, apunteu-vos a la Unió, sigueu socis del Club, exploreu el CAU com a bona opció per als vostres fills… i acosteu-vos a tantes entitats, grups, associacions que fan de Bellaterra una terra fèrtil.

 

 

Col·laboreu amb l'EMD, apunteu-vos a la Unió, sigueu socis del Club, exploreu el CAU com a bona opció per als vostres fills… i acosteu-vos a tantes entitats, grups, associacions que fan de Bellaterra una terra fèrtil.

 

 

Per a millorar no podem queixar-nos del “sistema”; hem de treballar, empènyer, agafar compromisos… per això l'EMD és una eina que teniu a mà. Feu-la servir!

 

 

Felicitats per aquests 7 anys de EMD.

 

 

 

 

Vols llegir més…?

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

“És la nostra responsabilitat; sense excuses”

Tenim una munió de problemes per resoldre a Catalunya, començant per la mateixa supervivència com a poble amb trets propis però, entre aquests problemes, la pervivència del català, el nostre idioma, en aquests moments resulta clau. No dic res de nou. Qui no ho vegi així, segurament tampoc li deu preocupar gaire el tenir una identitat pròpia dins l’aglomerat dels pobles europeus.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: