A Bellaterra tenim l’església de perfil

by | ag. 13, 2017 | Història de Bellaterra

 

 

 

L’església de Bellaterra és un clar exemple de la diferència entre planificar i construir. Els arquitectes a l’hora de planificar la construcció d’una església intenten sempre que sigui fàcil l’accés des del carrer. Per comoditat, i sobretot per les cerimònies d’enterrament. L’església de Bellaterra donava a l’avinguda Central (actualment Joan Fàbregas). En la maqueta s’hi pot veure les intencions inicials.

 

L’església es va construir mirant a l’avinguda i va comportar que es deixés de construir la porxada lateral. A finals del quaranta, el constructor Calopa de Sant Cugat (nissaga perdurable encara avui a Bellaterra), va construir la porxada salvant el desnivell i, a partir d’aleshores, la porta principal va canviar de lloc. A les imatges veiem al constructor amb els manobres i mossèn Plàcid Armengol supervisant les obres. L’antiga porta es va tapiar i l’església va ‘mirar’ cap a un altre cantó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vols llegir més…?

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les  famoses columnes de la UAB

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: