Quim Oltra

Representant a l'EMD de Bellaterra per ERC

 

  

 

 

  

Si bé fa una mica més de temps, tot just ara ha fet 7 anys que Bellaterra es constitueix com a Entitat Municipal Descentralitzada, que la EMD de Bellaterra arriba al món.

 

 

El 7 és un número ben curiós per una efemèride; però alhora no podem negar que és un número ple de significats: els 7 pecats capitals, els 7 magnífics del grandíssim Yul Brynner (o els 7 samurais de Kurosawa, que els inspiraren), els 7 dies de la setmana, les 7 notes musicals, els 7 colors de l’arc de ant Martí, els 7 nans de la Blancaneus, les 7 plagues d’Egipte o els 7 dies de la creació; fins i tot, la grandíssima cançó de Jaume Sisa, el 7é cel.

 

 

7 anys són molts o pocs depenent de la perspectiva amb la que la mirem. Personalment, i respecte a una institució com una EMD, crec que són pocs.

 

 

Amb 7 anys una criatura amb prou feines sap llegir i escriure, ja es força capaç de representar-se a si mateixa en un dibuix i identificar les complexes relacions familiars que les envolten; ha guanyat (generalment) autonomia en el menjar, en el vestir, en el control del seu cos i la seva fisiologia; té una consciència bastant plena de qui és ell o ella i de qui són els que l’envolten, però encara, com a criatura que és, no pot comprendre la realitat en tota la seva complexitat (ja ens agradaria a vegades ales adults poder fer-ho, imagina una pobre criatura!).