Eva Casado, violinista: “Tinc la sort que a casa meva sempre han lluitat per mi”

by | ag. 22, 2017 | Cerdanyola

L’Eva va créixer al barri de Canaletes, però els estudis de violí l’han fet anar-se movent. | Arnau Lleonart

 

L’Eva Casado és una violinista de 22 anys que fa poques setmanes va canviar Cerdanyola per Florida. Als Estats Units ja hi va ser el 2016 i ara hi torna per fer un màster d’interpretació de violí. L’últim cop no va poder ser més exitós: va treure excel·lent a totes les assignatures i des de llavors figura a la President's List, un quadre d’honor amb els millors alumnes de la universitat. Com si per si sol no fos prou mèrit, hi ha un factor a tenir en compte: l’Eva pateix la síndrome de fatiga crònica des dels 12 anys.

 

 

“Vaig estar enllitada durant sis anys, però els dos primers van ser els pitjors”, explica. Una mononucleosi va despertar-li la malaltia i va suposar-li sis mesos de febres. Agraeix les atencions domiciliàries de la Generalitat que van permetre-li seguir estudiant. “Em feien classe al llit i a les fosques perquè no aguantava la llum. Al principi la professora entrava, llegia durant un minut amb una llanterna i sortia perquè descansés. No aguantava més”, relata l’Eva. Va trigar tres anys abans de tornar a tocar el violí i ho feia amb taps a les oïdes, sense poder llegir cap partitura i amb una sordina, un estri perquè l’instrument soni més fluix.

Vols llegir més…?

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

“Treballar per un municipi lliure i divers” va ser un dels compromisos que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l’Abat Oliba va acollir l’acte central de la jornada amb l’actuació dels alumnes de l’Institut Banús, la lectura del manifest i l’espectacle de la Churry Clown.

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe bolca a l’AP-7 a Cerdanyola

Un cotxe ha bolcat a l’autopista AP-7 entre Cerdanyola i Sant Cugat, després de patir un accident amb un altre turisme. La incidència s’ha registrat pocs minuts abans de les onze del matí d’aquest 13 de gener i encara no hi ha informació de si hi ha persones ferides

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: