L’Eva va créixer al barri de Canaletes, però els estudis de violí l’han fet anar-se movent. | Arnau Lleonart

 

L’Eva Casado és una violinista de 22 anys que fa poques setmanes va canviar Cerdanyola per Florida. Als Estats Units ja hi va ser el 2016 i ara hi torna per fer un màster d’interpretació de violí. L’últim cop no va poder ser més exitós: va treure excel·lent a totes les assignatures i des de llavors figura a la President's List, un quadre d’honor amb els millors alumnes de la universitat. Com si per si sol no fos prou mèrit, hi ha un factor a tenir en compte: l’Eva pateix la síndrome de fatiga crònica des dels 12 anys.

 

 

“Vaig estar enllitada durant sis anys, però els dos primers van ser els pitjors”, explica. Una mononucleosi va despertar-li la malaltia i va suposar-li sis mesos de febres. Agraeix les atencions domiciliàries de la Generalitat que van permetre-li seguir estudiant. “Em feien classe al llit i a les fosques perquè no aguantava la llum. Al principi la professora entrava, llegia durant un minut amb una llanterna i sortia perquè descansés. No aguantava més”, relata l’Eva. Va trigar tres anys abans de tornar a tocar el violí i ho feia amb taps a les oïdes, sense poder llegir cap partitura i amb una sordina, un estri perquè l’instrument soni més fluix.