FGC aprofita l’estiu per a realitzar obres de millora

by | ag. 22, 2017 | Al Dia

Millores en l'accessibilitat a l'andana de l'estació de Terrassa Rambla | FGC

 

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitza durant el mes d’agost un seguit d’obres de millora de les seves vies, catenàries, enclavaments, comunicacions, edificis, subestacions, obra civil i estabilització amb l’objectiu de donar un millor servei als usuaris. Així, FGC vol aprofitar la disminució de la demanda en èpoques estiuenques i no condicionar la qualitat del servei amb les obres. 

  

  

  

Treballs de millora i renovació 

  

 

  

En l’apartat de Via,

 

 • Obra de renovació de via a la línia Barcelona-Vallès entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera.
 • Obres de renovació dels canvis de Masquefa, Vallbona i Igualada del ramal d’Igualada de la línia Llobregat-Anoia. L’objectiu d’aquests treballs és reduir l’emissió de sorolls generada pel pas dels trens en un entorn urbà com es troben i augmentar la fiabilitat del conjunt i així reduir els costos de manteniment de la instal·lació.
 • Obra de renovació de via entre al ramal de Manresa a Súria que s’afegeixen als 9,7 km ja renovats anteriorment.

 

  

L’àrea de Catenària

 

 • Catenària des de Pl. Catalunya fins a Sarrià. Així mateix, s’estan realitzant les obres i instal·lacions per a la substitució a la catenària existent entre les estacions de Sarrià i Reina Elisenda de la línia Barcelona–Vallès.
 • Obres de substitució a la catenària de les pèndoles existents de vareta d’acer a les línies Barcelona-Vallés i Llobregat-Anoia.

 

  

Pel que fa a Enclavaments,

 

 • Renovació de la senyalització dels passos a nivell de la línia Lleida-La Pobla i enclavament de l’estació de Balaguer. Obres per canviar l’enclavament existent a Balaguer, de tipus mecànic, per un enclavament electrònic. A més, s’aprofita per col·locar barreres a dos passos a nivell entre Balaguer i Lleida i s’adeqüen els senyals associats als passos a nivell.

 

  

Respecte a Comunicacions,

  

  

A més de l’adequació de les instal·lacions d’El Putxet, principalment s’està treballant en la definició i execució de la xarxa de comunicacions per a fibra òptica pels enclavaments de la línia Barcelona-Vallès.

  

 

  

En l’apartat d’Edificis

  

  

Durant aquest mes d’agost s’està treballant en l’adequació de les estacions d’El Putxet, Sarrià, Pl. Catalunya i Sant Quirze. En aquesta última, també s’està reformant el pàrquing de l’estació.

  

 

  

En l’àmbit de Subestacions,

  

  

S’estan realitzant les obres d’adequació de la sortida de feeders a la subestació de Sant Cugat que permetran dividir elèctricament les andanes per aconseguir un millor repartiment dels consums dels trens i evitar desconnexions dels feeders per sobrecàrrega.

 

 

 

En l’àrea d’Infraestructura

 • Sortida emergència de Sarrià. Treballs d’obra civil per l’execució de sortida d’evacuació entre les andanes i el carrer Sentmenat.  
 • Obres del pas inferior sota les vies del triangle ferroviari de l’estació de Manresa Alta. Impermeabilització de les juntes de l’estructura en la zona de les vies i també en la reparació interior de l’estructura.
 • Millora d’accés a l’andana de la via 2 de Terrassa Rambla. Millora dels accessos a l’estació de Terrassa Rambla amb l’ampliació de les escales fixes i una nova escala automàtica.
 • Treballs impermeabilització entre Europa i Gornal. Obres d’injecció de resines expansives a l’aqüífer del Llobregat.
 • Obra de tancaments en el Camí de Terrassa a la Floresta.

 

  

A més, també s’estan duent a terme obres d’estabilització i instal·lació de talussos a la línia Lleida-La Pobla. En concret, s’estan instal·lant pantalles dinàmiques i talussos de malla de cable d’acer, de malla metàl·lica triple torsió i perns d’ancoratges. A més, s’estan duent a terme treballs de neteja, purga, tala d’arbres i desbrossada de talussos.

 

 

  

  

Per últim, el Departament de Territori i Sostenibilitat ampliarà l’andana 1 de Provença per dotar-la d’una major capacitat i pal·liar la concentració d’usuaris i millorarà l’accessibilitat de l’estació amb una nova escala i ascensor.

 

 

  

  

Aquestes obres de millora suposen un pressupost aproximat de més de 20 milions d’euros i demostren la voluntat d’FGC de seguir millorant en la prestació de serveis i fer-ho en èpoques de l’any en les que les obres no condicionin la qualitat d’aquest.

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: