Rescat de l'home ferit al cingle dels cavalls a Matadepera | Bombers

 

 

Davant l’elevat nombre de serveis que es produeixen al medi natural, els Bombers de la Generalitat, juntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) demanen extremar les mesures de seguretat i autoprotecció a l’hora de realitzar activitats a la muntanya. I és que amb el que portem d'any, Bombers ja ha realitzat a tot el territori català un total de 478 rescats a la muntanya. Per comarques, aquelles on s'han realitzat més serveis al medi natural entre gener i juliol hi ha: Ripollès amb 54, Baix Llobregat amb 51 i el Vallès Occidental amb un total de 48 actuacions.

 

 

D'aquestes 48 actuacions al Vallès Occidental, catorze correspondrien a la recerca de persones perdues mentre que els altres 34 serien considerats rescats de muntanya. De moment, Bombers no ha hagut d'efectuar cap rescat en coves o pous.

 

 

Molts es podrien evitar

 

Durant els últims anys, el nombre de rescats i salvaments al medi natural atesos pels Bombers de la Generalitat ha anat augmentant. Aquesta tendència a l’alça preocupa especialment durant els caps de setmana i els mesos amb períodes de vacances en què l’afluència de persones a la muntanya, tant per realitzar activitats esportives com de lleure, és més elevada. Els Bombers han constatat que molts dels serveis que realitzen s’haurien pogut evitar si s’haguessin tingut en compte els consells bàsics de seguretat i autoprotecció.

 

 

Si bé durant els últims anys, l’augment, pel que fa al nombre de serveis, no ha estat molt gran, ha tendit a pujar. Aquest fet és notable si ens fixem en el primer semestre dels darrers anys, en els períodes compresos entre els mesos de gener a juliol, on la progressió és fa més evident.