Twitter celebra aquest dimecres el desè aniversari del 'hashtag', l'etiqueta amb la qual els usuaris de la xarxa social comenten el que succeeix al món, i l'origen del qual es deu a Chris Messina, el primer usuari a suggerir el seu ús en un tuit.

 

 

El 23 d'agost de 2007, Messina va compartir un missatge en Twitter en el qual suggeria utilitzar el 'hashtag' com a unificador de converses en la plataforma. Deu anys més tard, el 'hashtag' s'ha convertit en un element més de la conversa, i en un dels símbols de l'era digital.

 

 

En l'actualitat, es comparteixen diàriament més de 125 milions de 'hashtags' en Twitter a tot el món, que ajuden a organitzar les idees i els esdeveniments. Els 'hashtags' han permès als usuaris, a més, i com explica la xarxa social, convertir la plataforma en un altaveu.

 

 

Hi ha 'hashtags' més específics, uns altres són més genèrics, però tots tenen alguna cosa en comú: permeten saber el que està succeint al món i descobrir els temes dels quals s'està parlant a cada moment.

 

 

Ja en 2007, la popularitat dels 'hashtag' es va fer tal que l'etiqueta més tuitejada aquest any es va utilitzar més de 9.000 vegades. En el que va de 2017, el 'hashtag' més popular s'ha usat més de 300 milions de vegades.

 

 

'Hashtags' com #TheWalkingDead (sèries), #StarWars (cinema) o #Euro2016 (esport) es coronen com alguns dels més populars a nivell mundial, com recull la companyia.