L'abraçada entre els pares de l'infant víctima de l'atemptat i l'imam substitut de Rubí, símbol d'unió i de pau | LO

 

 

Ahir dijous 24 d'agost, una setmana justa des de l'atemptat de les Rambles de Barcelona, l'Ajuntament de Rubí va convocar una concentració en contra del terrorisme i en suport a les famílies de les víctimes. L'acte, que va aplegar al voltant de 700 persones que van omplir la plaça Pere Aguilera de la ciutat i els carrers del voltant, es va obrir amb l'abraçada de l'imam substitut de Rubí amb el pare del rubinenc de 3 anys, víctima de l'atemptat, abraçada a la qual es va acabar unint la mare de l'infant.

 

 

Amb aquest gest d'unió i de pau, es va iniciar un acte en el qual el cap de la Policia Local de Rubí, Oriol Sànchez, va fer un parlament en repulsa al terrorisme i en suport a les famílies, en el qual també va homenatjar a tots els cossos de seguretat i d'emergències que han treballat conjuntament durant aquests dies. “Voldria que els aplaudiments que es puguin escoltar avui en aquest acte vagin a les famílies i a totes les persones dels cossos de seguretat i d'emergència”, va dir.

 

 

El cap de la Policia Local va explicar que els cossos de seguretat treballen amb una coordinació més gran de la que sovint la gent pensa, i que no per les actuacions de certs membres d'aquests cossos, que es fan anomenar companys, s'ha d'infravalorar la feina que fan, ja que generalitzar no està bé. Seguint trencant els prejudicis dels últims dies, en els quals molta gent ha ficat a la comunitat musulmana en el mateix sac del terrorisme, Sànchez ha dit que hi ha gent dolenta i gent bona en tots els àmbits de la vida, indiferentment de la religió, la professió o el lloc de procedència. El discurs ha acabat amb un “no tinguem por” que ha arrancat els aplaudiments dels assistents i els crits de “no tinc por” de les persones que estaven concentrades davant de l'Ajuntament.

 

 

L'alcaldessa de la ciutat vallesana Ana María Martínez també va parlar, donant paraules d'agraïment a totes les persones que han treballat conjuntament aquests dies, i va acabar el seu discurs dient que “junts i juntes combatrem el fanatisme que intenta atemorir-nos”.

 

 

Després de les paraules de Martínez, es va fer un minut de silenci que va acabar amb la interpretació del Cant dels Ocells per part d'un membre de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.