El president del Club d'Esports de Muntanya al pic Lenin, al Kirguistan | ANC Cerdanyola

 

Una expedició encapçalada pel president del Club d'Esports de Muntanya (CEM) Cerdanyola del Vallès, Ramon Rodríguez, ha portat el domàs o pancarta pel “Sí” al pic Lenin, ubicat entre el Tadjikistan i el Kirguizistan. A l'inici d'aquest estiu, Rodríguez i el seu equip es mostraven molt il·lusionats per tal de coronar-lo amb el domàs pel “Sí”, en referència a la resposta afirmativa pel referèndum d'independència de Catalunya previst per l'1 d'octubre.

 

No obstant això i a causa de complicacions meteorològiques, els muntanyistes cerdanyolencs han hagut de variar el camí que els conduïa al cim de 7134 metres sobre el nivell del mar. El canvi de ruta i el bon clima han permès als membres del CEM Cerdanyola coronar dos pics sense nom – i sense constància d'ascensió – de 4825 msnv i 4700 msnv.

 

La nova idea de l'entitat és proposar a la Federació del Kirguizistan que registri el pic de 4825 msnv amb el nom de” República Catalana” i la via per la qual van fer l'ascensió, amb el nom “Via Directe Cerdanyola”. Per missatge de Whatsapp i encara a l'estranger, Rodríguez ha volgut deixar palès el paral·lelisme entre el descobriment d'un nou cim i la conquesta d'una nova República Catalana.