Incendi a Sant Cugat a l'estiu del 2016 | Haidy Blanch

 

 

El Vallès Occidental ha patit 25 incendis des de l'inici de la campanya d'estiu de prevenció de focs, el passat 17 de juny, segons dades de la Diputació de Barcelona. En total han cremat poc més de 36 hectàrees, situant la comarca com la tercera de Barcelona amb més superfície calcinada.

 

 

Des de l’inici de la campanya, són 161 els incendis de vegetació que s’han produït a les comarques barcelonines, dels quals 45 han afectat zones forestals, amb 717,6 ha afectades.

 

 

Durant la primera quinzena d'agost, s’han produït un total de 31 incendis de vegetació a la demarcació de Barcelona, dels quals 21 han afectat zones forestals, amb 376,88 ha cremades. Aquestes xifres se situen per sobre de la mitjana dels darrers 14 anys per a aquesta mateixa quinzena, situada en 17 incendis forestals i 355,3 ha cremades.

 

 

Si no es té en compte la superfície cremada l’any 2003 (5.219 ha), la superfície afectada de la quinzena present es troba molt per sobre dels valors dels últims anys. Gran part del terreny afectat ha estat degut a l’incendi iniciat al Municipi d’Artés el dia 5 d’agost (363,08 ha).

 

 

Malgrat tot, els informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han aconsellat i informat d'accions preventives a un total de 46.742 persones des de l'inici de la campanya, el 17 de juny, dissuadint 143 accions d'infracció i detectant 558 punts de risc en el conjunt dels 269 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya.