Com explicar l’atemptat terrorista als nostres fills

by | ag. 29, 2017 | Comerços Amics

Algunes situacions generen sentiments contradictoris | paresinens
 
 
 
 

Després del tràgic l’atemptat que hi va haver el passat dia 17 d’agost a Barcelona, hem estat buscant una persona especialitzada per poder orientar a les famílies en com fer front a les preguntes dels seus fills i filles de diverses edats, que inevitablement, han estat rebent i percebent tot tipus d’informacions (imatges, ràdio, cares de preocupació etc…) que els hauran despertat inquietuds, neguits, dubtes i pors.

 

 

Finalment avui hem pogut parlar amb Ingeborg Orcar Becker, directora de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona, experta en la matèria. Ens ha explicat que precisament, fa temps va escriure un article sobre aquest tema publicat a la revista Faros de Sant Joan de Déu. Hem pogut llegir l’article i us en posem el link i un petit esquema del que creiem més important:

 

 

  • Els nens i nenes menors de 8 i 10 anys, ni tan sols els que es troben en edat preescolar, no estan al marge de totes aquestes informacions, pel que també els hi afecten malgrat que anteriorment es creia el contrari.
  • Cal donar un marc de referència als nens i nenes ja que no entenen què és un atemptat, si aquelles imatges que veuen són fruit d’un fet succeït una sola vegada o moltes, si ha passat a prop o lluny etc.
  • En els nens i nenes que no preguntin perquè no hagin tingut contacte amb les imatges etc. o no s’hagin adonat de la gravetat, no cal abordar el tema perquè els podríem inquietar innecessàriament.
  • És per tant, important, preguntar si darrerament han vist o sentit alguna cosa per les notícies o diaris, en cas afirmatiu, els hi preguntarem què els ha cridat l’atenció.
  • Si tenen entre 6 i 8 anys, saben de l’incident, però no ben bé, no especificarem.
  • Cal avaluar la informació que té el nostre fill o filla i com l’ha interpretat per poder corregir-la, si cal.
  • Quan responem a les seves preguntes hem d’intentar tranquil-litzar-los però sense enganyar, i només respondre a allò que ens pregunti sense donar més informació.

 

 

Us deixem doncs amb el link de l’article sencer perquè val molt la pena llegir-lo amb calma, segur que us ajuda a partir d’ara a reconduir la situació o a afrontar-la si encara no heu sabut com fer-ho.

 

 

 

Vols llegir més…?

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Piscina exterior oberta i Torneig de 6 hores de pàdel!

Renovada i disponible ja per a tots els veïns i veïnes està la piscina exterior d’El Club Bellaterra! Des del passat divendres ja s’hi poden fer capbussades, natació o simplement prendre el sol i relaxar-se a la zona de gespa i hamaques.

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: