2 bellaterrencs i 2 cerdanyolencs aconsegueixen creuar l’estret de Gibraltar

by | set. 1, 2017 | Al Dia

Els atletes abans d'emprendre el repte | Cedida

 

 

Els cerdanyolencs Jordi Tel, Belén Hidalgo i Àlex i Dani Dot van aconseguir creuar l'estret de Gibraltar, que separa la península Ibèrica del continent africà, el passat 29 d'agost.

 

El repte se'l van plantejar, ara farà 1 any i mig, un grup de 8 cerdanyolencs aficionats a les travesses de llarga distància i a la natació, dels quals 4 hi han acabat participant i dos – Àlex Dot i Belén Hidalgo – són membres del Club de Triatló i Atletisme de Cerdanyola.

 

Amb sortida des del port de Tarifa van emprendre el recorregut cap a Punta Cires, el que havia de suposar una distància de 15,4 km. Emperò, el corrent lateral els va afectar molt fins a augmentar el nombre de quilòmetres a 21 i el temps al mar en 4 hores i 42 minuts.

 

 

Recorregut que han fet els nadadors | Cedida

 

Creuar l'estret de Gibraltar no és fàcil. Els atletes van haver d'esperar diversos dies a la ciutat de Tarifa per tal de fer la travessa amb vent de Ponent. A més, van haver d'evitar la ruta dels vaixells mercants que habitualment l'utilitzen, coordinat per l'associació ACNEG – “Asociación Cruce a Nado el Estrecho de Gibraltar”. Quan el vent va cedir, els cerdanyolencs van poder començar a perseguir el seu objectiu.

 

Durant tot el trajecte una barca zòdiac, amb els seus familiars a dins, els va fer l'avituallament. De fet, tal com explica Jordi Tel, atleta i professor de l'Institut Banús de Cerdanyola, “els avituallaments els fèiem cada 40 minuts perquè, si fas parades més curtes, pots arribar a allargar encara més el recorregut”.

 

Els nadadors durant la travessa | Cedida

 

 

Una experiència emotiva i compartida

 

Gràcies al temps de preparació i a la implicació de famílies, companys de feina i altres amics, aquesta iniciativa ha estat un repte molt emotiu. Diferents cerdanyolencs s'han volcat i acumulat més de 500 missatges de Whatsapp que han servit de felicitació i motivació a uns atletes que, entre els 40 i els 50 anys, han demostrat estar en plena forma.

 

Els esportistes una vegada aconseguit el repte | Cedida

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: