Els atletes abans d'emprendre el repte | Cedida

 

 

Els cerdanyolencs Jordi Tel, Belén Hidalgo i Àlex i Dani Dot van aconseguir creuar l'estret de Gibraltar, que separa la península Ibèrica del continent africà, el passat 29 d'agost.

 

El repte se'l van plantejar, ara farà 1 any i mig, un grup de 8 cerdanyolencs aficionats a les travesses de llarga distància i a la natació, dels quals 4 hi han acabat participant i dos – Àlex Dot i Belén Hidalgo – són membres del Club de Triatló i Atletisme de Cerdanyola.

 

Amb sortida des del port de Tarifa van emprendre el recorregut cap a Punta Cires, el que havia de suposar una distància de 15,4 km. Emperò, el corrent lateral els va afectar molt fins a augmentar el nombre de quilòmetres a 21 i el temps al mar en 4 hores i 42 minuts.

 

 

Recorregut que han fet els nadadors | Cedida

 

Creuar l'estret de Gibraltar no és fàcil. Els atletes van haver d'esperar diversos dies a la ciutat de Tarifa per tal de fer la travessa amb vent de Ponent. A més, van haver d'evitar la ruta dels vaixells mercants que habitualment l'utilitzen, coordinat per l'associació ACNEG – “Asociación Cruce a Nado el Estrecho de Gibraltar”. Quan el vent va cedir, els cerdanyolencs van poder començar a perseguir el seu objectiu.

 

Durant tot el trajecte una barca zòdiac, amb els seus familiars a dins, els va fer l'avituallament. De fet, tal com explica Jordi Tel, atleta i professor de l'Institut Banús de Cerdanyola, “els avituallaments els fèiem cada 40 minuts perquè, si fas parades més curtes, pots arribar a allargar encara més el recorregut”.

 

Els nadadors durant la travessa | Cedida

 

 

Una experiència emotiva i compartida

 

Gràcies al temps de preparació i a la implicació de famílies, companys de feina i altres amics, aquesta iniciativa ha estat un repte molt emotiu. Diferents cerdanyolencs s'han volcat i acumulat més de 500 missatges de Whatsapp que han servit de felicitació i motivació a uns atletes que, entre els 40 i els 50 anys, han demostrat estar en plena forma.

 

Els esportistes una vegada aconseguit el repte | Cedida