L'associació Fòrum Bellaterra va donar el tret de sortida a la Festa Major 2017, el 31 d'agost. La Sala Gran del Centre Cívic va acollir la xerrada  “Explosió musical dels 60” amb els ponents Pere Massagué, creador i presentador del programa musical “Xocolata Exprés” a Ràdio Sabadell, i Prudenci Torregrosa, empresari i guitarrista bellaterrenc de “60's Grup”. 

 

  

Massagué i Torregrossa van parlar de la música i les discogràfiques durant els anys 60. Torregrossa des d'un vessant més local i Massagué com a expert en l'àmbit nacional. Pel que fa als “60's grup” havien format part de l'escena musical catalana, amb altres conjunts contemporanis com “Mangas Verdes”, “Duendes” etc.

 

 

El locutor sabadellenc va fer èmfasi en que durant els anys 60 la majoria de discogràfiques de l'Estat es trobaven a Catalunya i produien grups com “Sidex”, “Mustang” etc. Més endavant, i amb l'arribada de la influència internacional i grups com “The Beatles” o “The Rolling Stones” les discogràfiques i, per tant, la majoria de concerts es van desplaçar fins a la capital espanyola, Madrid. 

 

 

Un repàs exhaustiu de l'etapa que va finalitzar amb l'actuació dels bellaterrencs “60's Grup” i un refrigeri per celebrar el segon aniversari de l'associació