Escolà va aprofitar l'escenari de la festa major de Bellaterra per anunciar als veïns la proximitat d'un nou conveni. | Lali Álvarez

 

Divendres 1 de setembre a la nit, plaça del Pi de Bellaterra. L'alcalde Carles Escolà aprofita el seu parlament institucional durant la festa major de Bellaterra per anunciar la proximitat d'un acord amb l'EMD (Entitat Municipal Descentralitzada) per un nou conveni entre administracions. “Donarà moltes més competències i tindrà el finançament suficient perquè l'EMD les pugui tirar endavant”, afirma. Durant el discurs llança un guant a Ramon Andreu, president de Bellaterra, perquè faci una valoració de les negociacions, però Andreu no el recull. En comptes d'això parla del paper de les entitats en l'organització de la festa major. Després que els bellaterrencs expressessin a les urnes la voluntat d’independitzar-se de Cerdanyola, el Parlament de Catalunya va instar les dues administracions a negociar un millor conveni que satisfés les dues parts. Segons ha pogut saber el TOT, ja hi ha un acord en el gruix de les qüestions però queden tancar alguns serrells.

 

 

“Està molt tancat, però el clau no està reblat del tot”, explica el vocal d’Esquerra Republicana a Bellaterra Quim Oltra. Res és definitiu, però segons ha explicat al TOT Jordi Macarulla, vocal del PDeCat, “el nou conveni dóna una autonomia força àmplia amb un finançament just, amb el que l’EMD tindria una autonomia molt important i podria gestionar el destí de Bellaterra en molts aspectes”.

 

 

Segons han explicat al TOT fonts de l’entorn de la negociació coneixedores dels detalls i posteriorment ha confirmat el mateix alcalde, el nou conveni recull i dota de finançament les competències que per llei han de tenir els EMD i fins ara no s’exercien. A més a més, l’Ajuntament de Cerdanyola delegaria noves competències i hi haurà un increment de mesures relatives a la seguretat.