L'ofrena floral dels castellers Martinets de Cerdanyola, l'any 2016 | Cerdanyola.info

 

 

  

  

La Diada Nacional de Catalunya es commemorarà un any més a Cerdanyola. Aquest dilluns 11 de setembre, partits polítics, entitats i ciutadans cerdanyolencs estan cridats a sumar-se als actes de celebració, a partir de les 11 hores, a la plaça Francesc Layret. Una Diada que arriba amb la vista posada al referèndum sobiranista que s'ha de fer el pròxim 1 d'octubre.

 

 

Els actes a Cerdanyola començaran a partir de les 9.30 hores, amb l'ofrena floral a la plaça Onze de Setembre, situada entre el passeig de Cordelles i l'inici del carrer Sant Joan. Els partits polítics i les entitats podran fer llavors la seva ofrena i un petit discurs davant dels ciutadans.

 

A les 10.30 hores hi haurà l'ofrena institucional de l'Ajuntament de Cerdanyola, amb els regidors de diferents partits polítics que integren el Consistori.

 

L'activitat es traslladarà després a la plaça Francesc Layret, on a les onze del matí hi haurà la hissada de la senyera i la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec de la Banda i la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV). A les 11.10 hores hi haurà la lectura del manifest a càrrec d'un ciutadà o entitat del municipi des de la tarima, acompanyat de l'alcalde i els portaveus dels Grups Municipals.

 

A continuació, a les 11.20 h, la Banda i la Coral de l'AMCV interpretaran l'himne de “Els Segadors” i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, pronunciarà un discurs d'agraïment.

 

La Diada acabarà a Cerdanyola a les 11.30 h amb la ballada de sardanes oberta a tothom i la interpretació dels temes “Girona M'enamora” i “La Santa Espina”, pels músics de l'AMCV. Segons declara Laia Seró, vocal de la Junta Directiva de l'AMCV, “la cita serveix a l'entitat per encentar la temporada de i, a més, complir amb el seu compromís de tocar per tots els cerdanyolencs per la Diada nacional”. Seró també ha destacat el caràcter de trobada que suposa per diferents entitats de cultura popular de Cerdanyola i amb les quals “se senten molt properes perquè treballen des de l'associacionisme cultural català“. 

 

En relació a Bellaterra, de moment, l'EMD no ha emès cap comunicat.