Marta Rovira pren la paraula per demanar l'alteració de l'ordre del dia per debatre i votar la llei del referèndum | Jordi Borràs

 

 

Ja és oficial. Els catalans estan cridats a les urnes el pròxim 1 d'octubre per respondre, de forma vinculant, a la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?“. Així ho va establir el decret de convocatòria del referèndum que van signar de forma col·legiada i solidària el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els consellers del Govern, el 6 de setembre. Ho van fer un cop van obtenir la cobertura legal del Parlament, que després de més d'onze hores de debats tècnics i d'intervencions a la cambra, va donar llum verda a la llei del referèndum amb els vots favorables de JxSí, la CUP i el diputat no adscrit Germà Gordó, i l'abstenció de CSQP.

 

Des de les 10 h del matí, polítics cerdanyolencs també van seguir de prop la sessió plenària. L'Alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i la 1a Tinenta d'Alcalde, Elvi Vila, van desplaçar-se fins al Parlament per donar el seu suport a l'aprovació de la llei del referèndum i piulant “Un dia històric. Des del #Parlament fent suport a l'aprovació de la llei del #Referèndum de l'1-O”.

 

 

 

Un dels primers a piular, només començar la sessió, va ser el ja habitual a Twitter i regidor d'ERC, Daniel Mallén, qui va carregar contra el diputat Joan Coscubiela i les contradiccions dins de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP).