La Festa Major

by | set. 10, 2017 | Opinió

 

 

Això de canviar la data de la Festa Major és tot un problema pels qui l’organitzen. Força a tornar abans que s’acabin moltes vacances, però si el Consell de Cultura ho ha decidit, ja s’ho faran! El cas, però, és que enguany el 31 d’agost esqueia en dijous, per tant, molta gent ha allargassat vacances. Jo ho he fet i m’he perdut el teatre i el pregó. Per poc que pugui, miraré d’assistir a alguna altra representació de La Inestable. Pel que fa al pregó, em sap més greu perquè enguany l’ha fet el meu cosí Agustí, que, com jo, ja forma part dels que estan a primera línia (ell més que jo) pel que fa a la memòria històrica de Bellaterra. He llegit el seu pregó i està carregat de nostàlgia. No sé què els haurà semblat a aquells que s’entesten a esborrar el passat per a construir (diuen) el futur.

 

 

Haver tornat de vacances el 3 de setembre ha suposat no haver pogut fer ni que sigui una volta per la plaça i saludar els amics i coneguts. Què hi farem! Hi ha, però, una cosa que em va arribar abans de la festa i és la prohibició per part de l’EMD que BellaterraDiari posés un estand de promoció. Quin disbarat! En quin país vivim? Qui ens governa o pretén governar-nos? Es tracta d’una patinada o d’un fet intencionat d’impedir la llibertat d’expressió? Quan ho vaig saber, la meva resposta va ser clara: “Planteu la parada i que vinguin a treure-us-la!”. Vaig escriure al president de la UVB perquè prengués cartes en l’assumpte i em va respondre que “…ho farem utilitzant el nostre servei jurídic”. (Sic) Tampoc el Club s’ha pronunciat. Què se n’ha fet de l’esperit de lluita contra la injustícia? En temps de Franco es sortia al carrer i es plantava cara perquè els grisos (la policia) la inflés a hòsties. No s’ha tingut el coratge de posar l’estand i esperar que el vinguessin a treure. Em recorda el conflicte de la càrrega dels Mossos en una Festa Major passada, amb joves Bellaterrencs detinguts i molta gent emprenyada i disposada a plantar cara, però després, res de res. Ens hem tornat mesells!

Vols llegir més…?

Agraïment a Jaume Sarramona

Agraïment a Jaume Sarramona

Estic absolutament d’acord amb l’afirmació: Davant d’uns temps d’incertesa, de canvi permanent, una de les fites de l’educació sistemàtica ha de ser la capacitat de superar dificultats, d’adaptació a noves situacions, revisar i adquirir nous coneixements. I tot això demana voluntat, esforç, continuïtat. A banda d’alguns privilegiats que hi pugui haver per naixement o fortuna, la discriminació en la gran massa de ciutadans vindrà donada pels qui saben i poden seguir aprenent i els qui no saben ni saben aprendre.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: