Els partits contraris a l’1-O s’activen per impedir que l’Ajuntament hi col·labori

by | set. 10, 2017 | Al Dia

El portaveu de Ciutadans, Pau Ortolà, registra la sol·licitud d'un informe jurídic acompanyat de Gorka Samaniego, company de partit. | @CsCerdanyola

La polarització viscuda al Parlament durant la setmana passada està a punt d’arribar a l’Ajuntament. Si d’una banda l’alcalde Escolà signa un decret d'alcaldia donant suport a l’1 d’octubre i estripa la carta de la Delegació del Govern Espanyol, de l’altra els partits contraris al referèndum mouen fitxa i activen la batalla legal per evitar que l’Ajuntament s’hi impliqui.

 

 

La mateixa tarda que Escolà va signar el decret assegurant que l’Ajuntament cedirà els col·legis electorals, el grup municipal de Ciutadans va entrar a registre una petició. L’escrit demana a la secretària municipal, Aurora Corral, un informe jurídic sobre la legalitat del decret. Cal tenir en compte, però, que l'oposició només pot demanar un informe si reuneix un terç dels regidors totals. En aquest cas, com Cs en són només tres necessiten la col·laboració de PSC i PP. D'altra banda, l'escrit també demana a l’alcalde que especifiqui les actuacions que ja han realitzat o que pensa emprendre.

 

 

“Ens semblava correcte i de sentit comú tenint en compte que el decret és per nosaltres d’una il·legalitat manifesta”, explica al TOT Pau Ortolà, portaveu municipal de Ciutadans. Hi coincideix Álvaro Hernández, responsable de comunicació local del PP, qui afirma que “no es pot cedir espais ni recursos de l’Ajuntament per la celebració del referèndum il·legal”.

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: