Ofrena floral de la Diada a la plaça del Pi | Samu Martínez

 

 

 

 

 

A les 9:30 del matí del dia 11 de setembre del 2017 ha començat l'acte d'ofrena de la Diada de Catalunya a Bellaterra. Quim Oltra (ERC), Jordi Macarulla (PdCAT), Tensi Torrecilla (Gent Per Bellaterra) i Ramon Andreu (president de l'EMD) – per aquest ordre – han pronunciat un parlament clarament posicionat a favor del referèndum de l'1 d'octubre i, cadascú amb arguments diferents, han defensat el vot com a única eina democràtica possible i imprescindible en aquest escenari. D'altra banda, tots han recordat els atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils i han agraït els esforços i la bona feina als cossos de seguretat.

 

 

El primer a parlar ha estat Quim Oltra, d'Esquerra Republicana de Catalunya. S'ha mostrat molt contundent en parlar de la necessitat de celebrar el referèndum i de “sortir al carrer, tornar a posar-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu solemnement i clara, cridar qui som i que tothom ens escolti“. Oltra, malgrat felicitar els cossos de seguretat per la feina feta durant els atemptats, també ha volgut fer notar com és d'irònic que siguin també els cossos de seguretat de l'estat qui registren un setmanari com el Vallenc o una impremta on, suposadament, s'imprimien paperetes per l'1 d'Octubre.